Akıllı SaatGenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Apple’ı Geçerek Dünyanın Bir Numarası Oldu!

Xiaomi giyebilir cihaz kategorisinde Apple ‘ı geçmeyi başardı. Xiaomi’nin bu başarısında Mi Band 6’nın büyük katkısı olduğunu söyleyebiliriz.

Giyilebilir ürünler kategorisinde son dönemde Xiaomi ve Apple arasında geçen zirve yarışında Xiaomi rakibini geçmeyi başardı. Buradaki kategoriye hem akıllı bileklikler hem de akıllı saatler dahil ediliyor. Söz konusu sadece akıllı saat kategorisi olduğunda Apple’ın açık ara liderliği sürüyor.

Canalys tarafından yayınlanan verilere göre giyilebilir ürün pazarı ikinci çeyrekte yıllık yüzde 5.6 büyüme kaydetti. Bu çeyrekte cihaz satışı 40.9 milyona ulaştı.

Xiaomi ikinci çeyrek döneminde en fazla giyilebilir ürün satan marka olmayı başardı. Xiaomi’nin bu başarısında bir numaralı role sahip olan ürünün Xiaomi Mi Band 6 olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de fiyatı bir hayli gerileyen akıllı bilekliğin dünyanın en büyük ikinci pazarı olan Hindistan’a henüz giriş yaptığını hatırlatalım.

Bu kategoride Xiaomi’yi Apple, Huawei, Fitbit ve Samsung takip ediyor. Xiaomi ve Apple’ın rakipleri ile olan farkı epey bir açtığını belirtmekte yarar var. İlk beş içerisinde yer alan markalarda Huawei dışındaki diğer üreticilerin satışları artırdığı gözleniyor. Geçen yıl aynı çeyrekte zirvede olan Huawei’in satışları yüzde 53,9 oranında gerilemiş durumda. Yine geçen yıla kıyasla Samsung cephesindeki artış dikkat çekici.

Öte yandan raporda 2021’in ikinci çeyrek döneminde satılan akıllı saatler hakkında da veriler yer almakta. Bu kategoride kimse Apple’ın eline su dökemiyor. Apple’ın açık ara lider olduğu bu kategoride Huawei düşüşe rağmen ikinci sırada yer almayı sürdürüyor. Bu ikiliyi Garmin, Samsung ve Xiaomi takip ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu