Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Exynos ve Snapdragon’dan Vazgeçebilir

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Exynos ve Snapdragon yonga setlerinden vazgeçebilir. Peki, Samsung telefonlarında ne kullanacak?

Samsung bildiğiniz gibi bu yıl Exynos yonga setini yetiştiremediği için Galaxy S22 ailesinde Snapdragon 8 Gen 1 kullanmak zorunda kalmıştı. Güney Koreli teknoloji devinin bu olaydan sonra her iki yonga setinden de yakın zamanda vazgeçeceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Bugün bu söylentilere bir yenisi daha eklendi. 2025 yılında Samsung Exynos ve Snapdragon yonga setlerinden resmi olarak vazgeçecek.

Samsung, Galaxy S serisi amiral gemisi telefonlar için özel olarak yeni bir yonga seti geliştirecek. Google’ın kendi yonga seti Tensor gibi bir çipset kullanacak olan Samsung’un şimdilik nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Son gelen bilgilere göre; Samsung yetkilileri Game Optimization Service (GOS) nedeniyle Galaxy S22’de yaşanan sorunlarından sıkılmış durumda.

Samsung’un bu yüzden kendi yonga setini üretip özellikle stabilite konusunda tam performans sergilemesi bekleniyor. Bildiğiniz gibi 2020’den önce piyasaya sürülen daha eski Exynos yonga setleri, Samsung işlemci çekirdeklerini kullanıyordu. Ancak şirket Aralık 2019’da CPU çekirdek bölümünü kapattı. GPU tarafında AMD ile anlaşan Samsung bunun meyvelerini daha toplayamadan Exynos’tan vazgeçecek gibi görünüyor.

Samsung Exynos
Samsung Exynos

Bir firmanın kendi yonga setlerini üretmesi her zaman büyük bir avantajdır. Apple ve Google bu konuda yaptığı atılımlar ile isminden söz ettirmeyi başarmıştı. Samsung’un da bu alanda yapacağı atılımlar ile 2025 yılında çıkacak olan Galaxy S serisinde büyük bir sıçrama yaşaması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu