Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Kardan Zarar Etti! iPhone’lar Satmıyor Mu?

Cupertinolu Apple, 2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin mali raporlarını açıkladı. iPhone üreticisi kardan zarar etmiş durumda. İşte detaylar.

iPhone üreticisi Apple, bugün 2022’nin ikinci çeyreğine ait raporlarını açıkladı. Firma iPhone ve hizmet gelirleri sayesinde bir yıl öncesine göre yüzde 2 artışla 83 milyar dolarlık son üç aylık gelir bildirdi. Bu yıl Apple’ın yeni bir Haziran çeyreği gelir rekoru kırdığını da belirtelim.

Bununla birlikte, 25 Haziran 2022’de sona eren mali yıl için 2022’nin üçüncü çeyreği için yıllık bazda yüzde 10,59 düşüşle 19,4 milyar dolar net kar ve 1,20 dolar seyreltilmiş hisse başına üç aylık kazanç açıklandı. Rapor açıklaması sırasında Tim Cook, Apple’ın Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik bölgesinin geri kalanında Haziran çeyreği rekorları kırdığını söyledi.

Ayrıca Brezilya, Endonezya ve Vietnam’da çok güçlü çift haneli büyüme ve Hindistan’da gelirin neredeyse iki katına çıkmasıyla hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlarda Haziran çeyreği gelir rekorları gördü. Türkiye’de ise nasıl bir satış grafiğinin olduğu açıklanmadı. Muhtemelen ülkemizde satışlar düşmeye başlamıştır.

Aşağıdan Apple’ın açıkladığı raporun detaylarına ulaşabilirsiniz;

Apple yine rekor kırdı

  • Ürün geliri, bir önceki yıla göre %9 artarak, yıllık %0,78 düşüşle 63.4 milyar dolar oldu
  • Hizmetler, Amerika ve Asya Pasifik’in geri kalanında tüm zamanların gelir rekorları ve Avrupa ve Büyük Çin’de Haziran çeyreği rekorları ile bir önceki yıla göre %12 artışla 19.6 milyar dolarlık Haziran çeyreği gelir rekoru kırdı.
  • iPhone geliri yıldan yıla %3 artarak 40,7 milyar dolarlık bir Haziran çeyrek rekoruna ulaştı. Haziran çeyreği hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlarda rekor kırdı.
  • iPad geliri, arz kısıtlamaları ve negatif döviz kuru nedeniyle yıllık %2 düşüşle 7.2 milyar dolar oldu.
  • Tedarik kısıtlamalarına ve olumsuz etkilere rağmen Mac geliri 7,4 milyar dolar oldu.
  • Giyilebilir Ürünler, Ev ve Aksesuarlar geliri, döviz kuru dalgalanmaları, Ev ve Aksesuar ürünleri için farklı lansman zamanlaması ve tedarik kısıtlamalarının yanı sıra genel makroekonomik ortam nedeniyle yıllık bazda %8 düşüşle 8.1 milyar dolar oldu.
  • Yalnızca son 12 ayda 160 milyondan fazla artan hizmetler genelinde 860 milyondan fazla ücretli abonelik.

Apple A16

Apple CEO’su Tim Cook; “Bu çeyreğin rekor sonuçları, Apple’ın sürekli yenilik yapma, yeni olasılıkları geliştirme ve müşterilerimizin hayatlarını zenginleştirme çabalarını yansıtıyor. Her zaman olduğu gibi, değerlerimizle lider oluyoruz ve bunları, kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini korumak için tasarlanmış yeni özelliklerden erişilebilirliği artıracak araçlara kadar inşa ettiğimiz her şeyde ifade ediyoruz. Herkes için ürünler yaratma konusundaki uzun süredir devam eden taahhüdümüzün bir parçası.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu