Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei 5G Telefon Duyurması İçin Alt Markasını Sattı

Huawei 5G telefon duyurabilmek için Maimang markasını elden çıkardı. China Telecom’a satılan alt marka ilk telefonunu duyurmaya hazırlanıyor.

Huawei, 2019 yılından bu yana devam eden Amerika ambargosunu yasal yollardan aşmak için yeni çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. Huawei malumunuz kısıtlama nedeniyle akıllı telefonlara 5G ağları destekleyen işlemciler dahil edemiyor. Şirketin son dönemde ülkemize getirmiş olduğu P50 Pro ve P50 Pocket modellerinde Snapdragon 888’in 4G versiyonu kullanıldı. 5G desteği şu an ülkemizde pek önemsenmese de dünyanın birçok bölgesinde 5G desteği hızla gelişiyor. Huawei 5G telefon tanıtımı şu sıralar bazı alt markaları aracılığıyla gerçekleştiriyor. Tabii bunun için şirketleri elden çıkarmak zorunda kalıyor.

İlk etapta Honor markasını elden çıkaran Huawei’in bir sonraki satışı Hi Honor markası oldu. Huawei şimdi de Çin’deki bir başka alt markasını daha sattığı belirtildi. Daha önce Huawei P serisinde Lite modellere referans telefonlar duyuran Maimang markası China Telecom’a satıldı. Hatta China Telecom, Maimang ismini taşıyan ilk telefonunu 10 Mayıs tarihinde duyuracağını açıkladı.

Maimang 11 5G ismiyle çıkış tapacak telefona MediaTek’in Dimensity 700 işlemcisi güç verecek. Android 11 sürümüyle çıkış yapacak telefonun küresel çapta çıkış yapıp yapmayacağı şu an için bilinmiyor.

Huawei 5G desteği için telefon kılıfı hazırlıyor

Öte yandan Huawei 4G akıllı telefonlarda 5G desteği sunmak için ekstra bir SIM kart yuvasına sahip olacak özel bir cep telefonu kılıfı hazırlıyor. Kılıfın Huawei tarafından mı yoksa üçüncü taraf bir üretici tarafından mı geliştirileceği bilinmiyor. Bakıldığında telefonlara 5G desteği eklemek için iyi bir çözüm gibi görünüyor. 5G destekli bu telefon kılıfının, bu yılın haziran ayında veya üçüncü çeyreğin sonunda Huawei Nova 10 serisiyle birlikte çıkış yapması beklenebilir.

Huawei Hi Nova Markasıyla Google Uygulamlarını Geri Getirebilir

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu