GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWindows

Sunucular Patladı! Mesajlar Gönderilemiyor! Ahh Signal Ahh

Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp şu sıralar zor zamanlar geçiriyor. Kullanıcılar hızla Signal yüklemeye başladı.

Şu sıralar WhatsApp oldukça zor günler geçiriyor. Yeni gizlilik politikası ile günlerdir haberlerden düşmeyen ve eleştiri üzerine eleştiri alan ünlü mesajlaşma uygulaması ne yapsa ne söylese kimseyi ikna edemiyor. Dün gece yeni durum mesajı ile elindeki kullanıcıları tutmaya çalışan WhatsApp hızla kullanıcılarını kaybetmeye devam ediyor. Peki WhatsApp kullanıcılarına ne oldu? Hoş geldin Signal.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberler de WhatsApp kullanıcılarının yerli uygulama olan BİP’e geçtiğinden söz etmiştik. Ardından da Telegram’ın kullanıcı sayısında bir patlama olduğundan bahsetmiştik. WhatsApp’ın kullanıcıları şu sıralar hızla diğer uygulamalara geçmeye devam ederken bazı platformlarda da sunucular yetişemez oldu.

"<yoastmark

WhatsApp sonrası patlayan bir diğer uygulama da Signal oldu. Yıllardır istediği kitleye bir türlü ulaşamayan mesajlaşma uygulaması, WhatsApp’ın sayesinde istediği konuma ve kullanıcı sayısına erişti. Erişti erişmesine de sunucularda da çeşitli sorunlar meydana geldi.

Signal Sunucularına Ne Oldu?

Bir anda milyonlarca kullanıcı Signal’e kayıt olunca sunucular yetişemez oldu. Sunucular milyonlarca kullanıcıya cevap veremedi.

Mesaj Gönderilemedi!

Signal kullanan kullanıcılar eğer mesaj gönderilemedi diye bir uyarı ile karşılaşıyorlarsa merak etmesinler. Bu durum telefonunuzla ya da uygulama sürümünüzle alakalı değil. Aşırı yüklenmeden dolayı sunucular kısa süreliğine cevap veremedi.

Çalışmalar Başladı

Dün gece meydana gelen sunuculardaki bu problemler şu sıralar şirket mühendisleri tarafından mercek altına alındı ve kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacağına dair bilgi verildi.

Hoşçakal WhatsApp, hoş geldin Signal

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu