Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

E-Devlet’te “İleti Yönetim Sistemi” Dönemi Başladı; Şirketlerin SMS’lerini Tek Tıkla…

Birçok kullanıcıyı mutlu edecek “Elektronik Ticari İleti Yönetim Sistemi” E-Devlet üzerinden hayata geçirildi; peki nedir bu İYS?

Telefonunuza gelen abuk subuk şirket mesajlarından, bilgilendirme metinlerinden ve rahatsız edici spamlardan sıkıldıysanız, E-Devlet üzerinden hayata geçirilen “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi” tam da size hitap eder türden. Öyle ki E-Devlet üzerinden başlatılan sistem, kullanıcılara SMS ve e-posta gönderen ve arama yapan şirketleri tek bir bölüm altına topluyor ve bizlere tam erişim sağlıyor. Peki bu ne demek oluyor?

Türkiye’de birçok şirketin gerek tanıtım, gerekse bilgi vermek amacıyla kullanıcılara SMS ve E-Posta göndermesi, bununla da kalmayıp, aramalar yapması nihayet gerekli mercileri harekete geçirdi. E-Devlet üzerinden başlatılan İYStüm bu şirketleri tek bir sayfada listelerken, sizlere de hangisinden mesaj ve ileti alacağınızı seçmenizi sağlıyor.

Turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “Ticaret Bakanlığı” sekmesinin altında bulunan “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi” bölümünde listelenen şirketler, yapacakları mesaj ve aramaları sizin insiyatifinize bırakmış oluyor. En azından buna mecbur bırakılıyorlar.

Sisteme kullanıcılara SMS, E-Posta veya çağrı yollayan tüm şirketlerin Haziran sonuna kadar kaydolması gerekirken, listede olmayan şirketler için ara ara kontroller yapmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu