Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Satışlarını Salgın ve Enerji Krizi Etkileyecek Mi?

Apple’ın iPhone 13 serisinin Çin’deki salgın ve enerji krizinden dolayı olumsuz etkilenmesi bekleniyordu. Peki, son gelişmeler ne diyor?

Apple‘ın yeni gözdeleri iPhone 13 ve 13 Pro serisi geçtiğimiz haftalarda resmi olarak satışa sunuldu. Ancak stok sorunundan dolayı özellikle Pro serisini almak isteyenler 4-5 hafta beklemek zorunda kalmıştı. Çünkü Çin’de salgının etkileri daha bitmeden bir de enerji krizi patlak vermişti. Bu krizlerin üst üste gelmesi Apple’ın satışlarını olumsuz bir şekilde etkileyeceğini gösteriyordu. Ancak yaşanan son gelişmeler ve yapılan açıklamalar Cupertinolu firmanın krizlerden etkilenmeyeceğini gösteriyor.

iPhone 13 krizlerden etkilenmeyecek

Yerel araştırma şirketlerine atıfta bulunan Mydrivers‘a göre, bu yılki iPhone 13 gönderileri 90 milyon adede ulaşacak. Aynı zamanda, iPhone 12’nin geçen yılki sevkiyatları yaklaşık 80 milyon akıllı telefona ulaştı. Son gelen haberlere göre Vietnam’da salgın nedeniyle çok sayıda işçi elektronik ve çeşitli parça üreten fabrikalardan ayrıldı. Toplam 2 milyon kişi Vietnam’ı terk edebilir. Bunun iPhone 13’ün satış rakamları üzerinde büyük bir etkisi olabileceği tahmin ediliyordu.

Tianfeng Securities araştırma raporunda Vietnam’daki üretimin askıya alınmasından kaynaklanan bileşen sıkıntısının Ekim ortasında çözülecek kısa vadeli bir sorun olduğunu belirtti. Kaynak, sorunların Apple’ın tedarik zinciri üzerindeki etkisinin nispeten sınırlı olduğunu da ekliyor.

iPhone 13

Analistler, Apple’ın güçlü tedarik zinciri yönetimi yeteneklerine ve Vietnam salgınının kademeli olarak azalmasına bağlı olarak dördüncü çeyrekte Apple üretiminin geleneksel tatil sezonu seviyelerine döneceğini tahmin ediyor.

Üretimin ana noktası olan Çin’de yaşanan bu sorunlar diğer firmaları da olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Telefon üretimi konusunda fabrikaların kapanması veya üretime ara vermesi, 2022’de fiyatlara yansıyacak gibi görünüyor. Eğer kriz devam eder ve çözüm bulamazlarsa amiral gemisi modellerinin fiyatları bir anda 1000 doların üzerine çıkabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu