Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone Politikası Değişiyor! En Güçlüsü En Pahalısı Olacak!


Apple, iPhone politikasında değişikliğe gidiyor. Artık en güçlü modelde sahip olmak istiyorsanız daha fazla para ödemeniz gerekecek.

Apple’a yakınlığı ile bilinen ünlü analist Ming-Chi Kuo, yeni giriş seviyesi ve orta sınıf iPhone modellerinde çok farklı bir strateji uygulanacağını açıkladı. Hatırlayacağınız üzere bu yılın başında yeni modellerde Apple A15 ve Apple A16 yonga setlerinin farklı farklı kullanılacağı söylentileri ortaya çıkmıştı. Ana ve Max’te A15 ve Pro modellerde ise A16 yonga setini kullanacak olan Apple yeni bir yola girecek gibi görünüyor.

Cupertinolu teknoloji devinin bu yıl dört yeni iPhone modelini duyurması bekleniyor. Bunlar ana, Max, Pro ve Pro Max olacak. Pro modeller parasını haketmesi için Apple bu modellerde daha yeni teknolojilerine yer verecek. Anlayacağınız daha güçlü bir model için daha fazla para ödemeniz gerekecek.

Ana ve Max modelde çentiğe yer verecek olan Apple, Pro serisinde hap şeklinde daha küçük bir çentik kullanacak. Ayrıca Pro modellerde 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamera yer alacak. Ming-Chi Kuo’nun açıklamasının ardından Bloomberg, bağımsız kaynaklardan dört iPhone 14 modelinden sadece ikisinin modern Apple A16’yı alacağını doğruladı.

iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro’nun yeni rengi

Apple da Android tarafında olduğu gibi iPhone’larında farklı segmentasyon denemesi yapacak. Bu yıl enflasyon ve krizlerden dolayı 100 dolar zam yapması beklenen Apple’ın bu politikasına uzun süre devam etmesi bekleniyor. Eğer bu söylentiler gerçekleşirse iPhone’ların fiyatları 900 dolardan başlayıp 1300 dolara kadar çıkacak.

Yonga seti konusunda farklı bir politika izleyerek Android tarafında benzemeye çalışacak olan Apple’ın artık giriş, orta ve üst segment olarak kendini konumlandırması bekleniyor. Bakalım Cupertinolu devin bu politikası olumlu bir sonuç verecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu