Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Amerikalı Operatör Verizon’dan Bir Servet Talep Ediyor

Huawei Amerikalı dünya devi operatör Verizon’dan patentlerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle 1 milyar dolar talep ediyor. Dava başlıyor…

Huawei Amerikalı en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Verizon’a patent ihlali nedeniyle dava açtı ve bu dava için jüri seçimi çarşamba günü itibariyle başlıyor.

Huawei, 2020’de Teksas’ın Doğu ve Batı Bölgeleri’nde ABD Bölge Mahkemelerinde açtığı davalarda Verizon’un kendisine ait 12 patenti izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminat istiyor. Bu patentler şirketin bilgisayar ağı, önyükleme güvenliği ve video iletişimi gibi alanlarıyla ilgili.

Huawei’nin Hukuk Direktörü Dr. Song Liuping, “Verizon’un ürünleri ve hizmetleri, Huawei’nin uzun yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda geliştirdiği patentli teknolojiden yararlandı.” ifadelerini kullandı.

Huawei ile Verizon, 2019 yılında Huawei’nin 230’dan fazla patenti için lisans ücreti ödemesi gerektiği konusunda görüşmeler yapmaya başladılar. Huawei bu patentlerin kullanımı için telekomünikasyon devi Verizon’dan 1 milyar dolar talep etti. Fakat ikili herhangi bir anlaşmaya varılamadı.

Huawei yaptığı açıklamada, “Verizon’dan, patentlerimizin kullanımı için ödeme yaparak veya bunları ürün ve hizmetlerinde kullanmaktan kaçınarak Huawei’nin araştırma ve geliştirmeye yaptığı yatırıma saygı duymasını istiyoruz.” dedi.

Huawei, 2019’dan bu yana güvenlik kaygıları bahane edilerek Amerika’nın kara listeye aldığı şirketler arasında yer alıyor. Bu durumun davanın tarafsızlığına gölge düşürüp düşürmediğini göreceğiz. Huawei’in halihazırda 5G başta olmak üzere dünyanın en büyük patent havuzlarından birine sahip olduğunun altını çizelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu