Akıllı SaatAppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Watch, Donmakta Olan Bir Kişinin Hayatını Kurtardı!


Şirketin öne çıkan akıllı saatlerinden olan Apple Watch, yine hayat kurtardı. İşte akıllı saat sahibinin başına gelen olayın detayları.

Şu anda ABD’yi etkisine alan dondurucu soğuklar, yaşlı insanların dışarıda dolaşmasına neredeyse imkan vermiyor. Georgia eyaletinin Morrow şehrinde yaşayan 85 yaşındaki bir kişi, bu soğuk ve buzlanma yüzünden düşerek bayıldı. Ancak sahip olduğu Apple Watch, bu yaşlı kişiye büyük bir yardımda bulundu.

Apple Watch, Donmakta Olan Yaşlı Bir İnsanı Kurtardı

85 yaşındaki bu yaşlı kişi yürürken bir anda dengesini kaybetti ve bayıldı. Soğuğun etkisiyle birlikte durumu kötüleşmişti ancak o an takmış olduğu Apple Watch onun hayatını kurtardı.

Bu akıllı saatin sahip olduğu düşme algılama özelliği, yaşlı kişinin yere düşüp bayıldığını algılayarak yetkililere SOS mesajı iletti. SOS mesajından yaklaşık 12 dakika sonra acil ekip, bayılan kişiyi bir çalılığın yakınlarında buldu. Ancak Apple Watch’un ilettiği konum kişinin düştüğü yer değildi. Bunun yerine saat, en yakın GPS konumunu iletmişti.

Apple Watch

News Atlanta’ya göre yaşlı kişi bu esnada yarı baygın durumdaydı ve cildi neredeyse soğuktan mavileşmişti. Baygın kişi en yakın hastaneye sevk edildi. Burada gerekli tedavileri aldı ve kısa bir süre sonra taburcu edildi.

Eğer yere düşen kişi Apple Watch’u o an takmamış veya bu akıllı saatin düşme algılama özelliğini kapatmış olsaydı dondurucu soğuğun etkisi altında çok kötü bir sonuçla karşı karşıya kalabilirdi. Neyse ki korkulacak bir durum olmadı ve Apple’ın akıllı saati bir hayatı daha kurtarmış oldu. Eğer Apple’ın bu akıllı saatine sahipseniz düşme algılama özelliğini açmanızı şiddetle öneririz. Yeni gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

 

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu