Güncel Teknoloji HaberleriİnternetMobirollerTwitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey İstifa Ettiğini Açıkladı

Twitter CEO ‘su Jack Dorsey az önce Twitter hesabından istifa ettiğini açıkladı. Kıdemli yöneticinin görecinden ayrılmasıyla hisseler arttı.

Twitter CEO ‘su Jack Dorsey’den beklenen istifa açıklaması geldi. Bir süreden beri istifa edeceği yönünde haberler gelen Dorsey, kısa süre önce Twitter hesabından görevini bıraktığını açıkladı. Dorsey’in istifa edeceği yönünde çıkan haberlerin erken saatlerde ortaya çıkmasının ardından Twitter hisselerinde %10 seviyesinde artış meydana geldi.

Dorsey, Twitter’ın yanında  dijital ödeme şirketi Square’in de CEO’luk görevini yürütüyordu. Tabii bu durum Twitter’ın önemli hissedarları arasında huzursuzluğa neden olmuyor değildi. Twitter’ın önemli hissedarlarından Elliott Management bir süre önce Jack Dorsey’in bu iki şirket arasında seçim yapması gerektiği yönünde açıklamalar yapmıştı.

19 Kasım 1976 doğumlu olan Jack Patrick Dorsey, Amerikalı yazılım mimarı ve iş adamı unvanlarıyla biliniyor. Birçok kişi tarafından Twitter ve bir mobil ödeme şirketi olan Square’un kurucusu kimliği ile tanınır. 2008’de MIT Technology Review tarafından “35 yaşın altındaki en yenilikçi 35 kişi”den biri seçildi.

Dorsey, 2006’dan bu yana Twitter’ın CEO’su konumundaydı. 15 yıldan bu yana ise hem Twitter’ın hem de ödeme şirketi Square’in CEO’su olarak kaldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu