Güncel Teknoloji HaberleriHuaweiXiaomi

Huawei İşlemciden Sonra Kamera İşine de El Atıyor!

Huawei ile lens tedarikçisi Sony arasında anlaşmazlıktan dolayı Kirin işlemcisinden sonra kendi kamera sensörü üzerinde çalışıyor.

Huawei son zamanlarda dikkatleri üzerine bir hayli çekiyor. Teknolojiye çok iyi yön veren firma en son 3 nm işlem teknolojisine sahip kendi üretimi olan Kirin 9000S işlemcisiyle çok konuşuldu. Ortaya çıkan son iddialara göre Huawei kamera lens tedarikçisi Sony ile anlaşmazlığa yol açan yaptırımlara maruz kaldı.

Huaewi Kendi CMOS Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor

Bir weibo sızıntısına göre Huawei kendi CMOS sensörü üzerinde çalışıyor. Peki Huawei’yi bu işe iten nedenler neler oldu ? Ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalan Çinli teknoloji devi, görüntü tedarikçisi Sony tarafından sevkiyatlar durduruldu. Bu durum her iki şirketi de etkiledi.

Huawei ABD yaptırımlarından sonra dışa olan bağımlılığı sıfıra indirmek istiyor ve kamera sensörü üzerine çalışıyor.  Bu anlayış doğrultusunda işlemciden kameraya birçok bileşeni kendi bünyesinde üretmeyi amaçlayan şirket kendi sensörü üzerinde çalışıyor. Bu sadece Huawei’ye özgü değil, Çin’deki çok sayıda üretici kendi CMOS sensörünü üretmek istiyor.

Geçtiğimiz yıl CES 2022 fuarında OMNIVISION markası OMNIVISION, OVB0B olarak adlandırılan 200 megapiksel CMOS sensörünü tanıtmıştı. 16384×12288 piksel çözünürlüğe sahip ve 0,61μm ile dünyanın en küçük piksel boyutu rekorunu elinde tutuyor.  1 inçten büyük 1/1,28 inç sensör boyutuna sahip.

Mate 60 serisinde Sony üretimi sens kullanıldı fakat bir sonraki P70 ile Mate 70 serisinde kendi üretimi olan CMOS sensörünü tanıtarak kullanması bekleniyor. Huawei’nin Kirin 9000S gibi yeniliklerle birlikte kendi geliştirdiği CMOS teknolojisine yönelik girişimi, şirket için ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor ve ürün yelpazesine umut verici ilerlemeler getiriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu