Elektrikli ArabaTeknolojiXiaomi

Xiaomi İlk Elektrikli Otomobilini Duyuracağı Tarihi Açıkladı! Çok Yakında…

Çinli teknoloji devi Xiaomi, ilk elektrikli otomobili için tarih verdi. SU7 ismindeki araç 800V elektrik mimarisiyle gelecek.

Son günlerde çok sık gündeme konu olan Xiaomi markasının ilk elektrikli otomobili SU7, piyasaya çıkmadan yollarda görüntülenmişti. Sitemizde de haberini yaptığımız Xiaomi SU7 için sonunda Çinli dev tarih paylaştı. 28 Aralık tarihinde düzenlenecek etkinlikle SU7 nihayet görücüye çıkacak. 800V elektik mimarisine sahip olacak ve aracın geliştirilmesi için 1.4 milyar dolardan fazla bütçe harcandı.

Xiaomi SU7 tanıtım tarihi
Xiaomi SU7 tanıtım tarihi

Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobili, Çin’in Pekin Şehrinde Üretilecek

Xiaomi markasını ilk olarak telefonlarıyla tanıdık. Birden fazla pazar için ürün geliştiren firma, şimdi elektrikli otomobil pazarına girdi. 8000V elektrik mimarisi, motor sistemi ve akıllı sürüş teknolojisiyle kullanıcıların beğenisine sunulacak modelin 28 Aralık tarihinde detayları paylaşılacak.

xiaomi elektrikli otomobili
xiaomi elektrikli otomobili

5 metrelik elektrikli sedan olacak SU7, Çin’in Pekin şehrinde 720 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek dev fabrikada üretilecek. Yılda 150.000 araç üretmeyi planlayan Çinli teknoloji devi, şimdilik BAIC firmasının lisansı ile faaliyet göstermesi bekleniyor. Detaylar için 28 Aralık tarihini beklemeye devam edelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu