GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

ABD Koronavirüs İçin OHAL İlan Etti! Akıllı Telefon Piyasası…


ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından “küresel salgın” olarak nitelendirilen koronavirüs için “Ulusal Acil Durum” ilan etti.

ABD koronavirüs tehlikesiyle devlet olarak mücadele etmeye hazırlanıyor. 13 Mart 2020 tarihinde saat 22:00’de basın açıklaması yapan Trump, bu küresel tehlike ile savaşmak için teyakkuza geçeceklerini belirtti. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro‘nun Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine gözler ABD’ye çevrilmişti. İtalya’da da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı artınca Beyaz Saray’ın OHAL ilan etmesiyle birlikte akıllara şu soru geldi: “Teknolojik ürünler bundan nasıl etkilenecek?”

ABD vs ÇİN
ABD vs ÇİN

Beyaz Saray‘dan yapılan açıklama ile birlikte Apple başta olmak üzere diğer akıllı telefon üreticileri de bundan olumsuz yönde etkilenecek. ABD – Çin arası ticari ilişkiler başta olmak üzere uzun bir süre teknolojik ürünlerin alım satımı askıya alınabilir. Bu da ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde akıllı telefon, tablet, laptop fiyatlarında büyük bir artışa neden olacaktır. Stokların erimesiyle birlikte yeni ürünler gelmezse elde kalanların fahiş fiyatlarla satılmasına neden olabileceğinden bu durumu tedirginlikle karşılıyoruz.

Ayrıca Google‘ın işlerinde yaşanabilecek olası aksaklık da Play Store ile ilgili problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bununla birlikte Trump, Google’ın Kovid-19 tarama kayıtlarını kolaylaştıracak ve virüse yakalanan ya da bu konuda test yaptırmak isteyenlerin işini kolaylaştırabilecek bir web sitesi üzerinde çalıştığını da açıkladı. Google ise bunu hayata geçirebilmek için ciddi bir çalışama gerektiğini ve zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ayrıca bugün Amerika’daki testlerin yeterliliği de sorgulanmaya başladı. Apple ise Çin’deki 42 mağazasının tümünü yeniden açmış olsa da, Kovid-19 salgını ciddi bir boyuta ulaştı ve yakın gelecekte şirket satışlarını etkileyeceği öngörülüyor. Apple hisse senedi bugün %5.2 artışla 261.48 $ ‘a yükseldi. Her an her şey olabilir.

Ayrıca dünya çapında lansmanların askıya alınıp alınmayacağı da merak konusu. ABD – Çin – Güney Kore arasında teknolojik ürün alışverişi ve bunun diğer ülkelere yansımasının darboğaza neden olacağı tahmin ediliyor. Gelişmeler oldukça siz değerli okuyucularımızı bilgilendireceğiz. Virüs bulaşması yaz aylarında azalır mı? Bilemiyoruz ama umarım ülkemiz de insanlık da bundan  en az şekilde etkilenir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu