Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus Telefonlara Müdahale Gittikçe Zorlaşıyor

OnePlus telefonlara müdahale her geçen gün zorlaşacağ benziyor. Bunun nedeni ise telefonların ColorOS platformuna geçiş yapması.

OnePlus telefonlar, bugün bakıldığında dışarıdan müdahalenin en kolay yapıldığı telefonların başında geliyor. Fakat bu durum gittikçe zorlaşacağa benziyor. Aslına bakarsanız Android 12 ile birlikte bu durumun ilk sinyalleri verildi. OnePlus’ın ROM ve arayüz konusunda gittikçe katılaşan bir tavır içerisine girmesinin nedeni tabii ki kademeli olarak ColorOS sistemine geçmesi. Şimdi detaylara geçelim…

Bu yılın başlarında OPPO ve OnePlus, ColorOS ve OxygenOS kod tabanını birleştirdi. OnePlus Nord 2, yeni birleştirilmiş kod tabanına dayalı yazılıma sahip ilk OnePlus cihazı olarak piyasaya sürüldü.

Son zamanlarda OnePlus 9 serisi için aynı zamanda birleşik kod tabanına dayanan Android 12 / OxygenOS 12 güncellemesi yayınlandı. Bu yeni kod tabanına geçiş, artık OnePlus akıllı telefonlar için üçüncü taraf yazılım geliştirmeyi etkilemeye başladı.

OnePlus Android 12

Bunun ilk belirtilerini üçüncü parti kamera uygulamalarında yaşanan engelleme ile gördük. Yeni düzenlemelerle birlikte OnePlus 9 serisinde artık üçüncü parti bir kamera uygulaması kullanmaya başlarsanız sadece ana kameradan yararlanabiliyorsunuz. Ultra geniş açılı ve telefoto kamera ise Google Cam gibi üçüncü parti kamera uygulamalarında çalışmayacak.

OnePlus Telefonlara Müdahale İmkansız Hale Gelebilir

Bir geliştirici ve aynı zamanda  XDA sitesinin kıdemli üyelerinden biri olan kristofpetho’ya göre OnePlus, Ağustos 2021’den bu yana OnePlus 9 Pro’nun çekirdek kaynaklarını güncellemedi. Hemen hatırlatalım, OnePlus birleştirilmiş kod tabanıyla ilgili duyuruyu bir ay önce yani Temmuz 2021’de yaptı.

Sonuç olarak OnePlus 9 Pro için Omega çekirdeğinin (özel çekirdek) geliştirilmesini durdurmuş görünüyor. Bu gelişme üçüncü parti uygulamaların kullanım ve geliştirilmesini zorlaştırmasının yanında telefonlar için artık özel ROM, özel çekirdek ya da özel modlar oluşturulamayacağı anlamına geliyor.

Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu