Akıllı TelefonAppleGenel

Made In China Devri Bitiyor! iPhone 17 Serisinin Üretim Lokasyonu Ortaya Çıktı

iPhone 17 serisinin üretim lokasyonu belirlendi. Serinin geleceği yüksek ihtimalle Çin'den bağımsız olarak ilerleyecek.f


Apple’ın geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 15 ailesini tanıtmasının ardından teknoloji basınında gözler gelecek yılın modellerine çevrildi ve iPhone 16 serisi için sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Ancak analist Ming-Chi Kuo, bir nesil atladı ve doğrudan iPhone 17’yi işaret ederek Apple’ın gelecekteki üretim lokasyonunun değişeceği ile ilgili ilgi çekici bir sızıntı paylaştı.

iPhone 17 Serisinin Üretim Lokasyonu Çin Değil Hindistan Çıktı

Kuo’nun görüşleri, yaklaşan iPhone 17 için Yeni Ürün Tanıtımının (NPI) muhtemelen değişeceğini gösteriyor. Çin’de uzun süredir devam eden ilk üretim geleneğinden önemli bir ayrılığa işaret ediyor. 2023 yılında dünya çapındaki tüm iPhone sevkiyatlarının %12-14’ü Hindistan’daki üretim hatlarından çıkacak. Bu üretim çabasındaki aslan payı, yaklaşık %75-80, teknoloji sektörünün önemli oyuncularından Foxconn’a ait olacak. Üstelik bu sayıların artmasını bekliyoruz. Tahminler, 2024 yılına kadar iPhone’ların %20-25’inin ‘Hindistan’da Üretildiğini’ gösteriyor.

Dolayısıyla bu geçiş, Çin’deki üretimin eş zamanlı olarak küçültülmesiyle örtüşüyor ve özellikle Foxconn’un Zhengzhou ve Taiyuan’daki tesislerini etkiliyor. Tahminler, 2024 yılına kadar bu lokasyonlarda sırasıyla %35-45 ve %75-85 oranında bir azalma olduğunu gösteriyor. Bu değişim aynı zamanda Luxshare’in iPhone üretimindeki payının artmasından da kaynaklanıyor. Ve üretim hatlarında otomasyonu ilerletme taahhüdü.

2025’in ikinci yarısında piyasaya sürülecek standart iPhone 17, 2024’ün ikinci yarısında Hindistan’da üretime başlayacak. Bu, Apple’ın Çin sınırları dışında yeni bir iPhone modeli yaratmaya yönelik ilk adımını temsil ediyor. Bu stratejik hamlenin ardındaki mantık, iPhone 17’nin tasarım karmaşıklığının azaltılmasına ve dolayısıyla tasarımla ilgili risklerin azaltılmasına dayanıyor.

Ayrıca Apple, iPhone montajcısı olarak Tata Group ile güçlerini birleştirecek. Tata’nın Wistron’un Hindistan’daki iPhone üretim hatlarını satın almasından yararlanılıyor. Bu işbirliği, Apple’ın Hindistan hükümetiyle ilişkisini güçlendirme konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Büyük şemaya göre bu stratejik manevra, Hindistan’da gelecekteki iPhone ve ürün satışlarını güçlendirme potansiyeli taşıyor. Önümüzdeki on yılda Apple’ın büyüme stratejisinde önemli bir unsur olarak konumlandırılıyor. iPhone üretiminde ve uluslararası iş dinamiklerinde kayda değer bir paradigma değişikliğine işaret ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu