Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Konsept Tasarımcılarına Dava Açmaya Başladı


Cupertinolu Apple konsept tasarımcılarına dava açmaya başladı. Peki, teknoloji devi neyi gerekçe göstererek tasarımcıları dava ediyor?

Apple bugün ilginç bir olay ile gündeme geldi. Teknoloji devi Apple konsept tasarımcılarını dava etmek için dünyanın dört bir yanındaki yerel hukuk firmalarına başvurdu. Peki, Cupertinolu dev neyi gerekçe göstererek tasarımcılara dava açmaya hazırlanıyor.

Apple konsept fotoğrafları ve videolarından rahatsız

Bildiğiniz gibi konsept videoları ve fotoğraflarının çoğu nihai ürünü temsil ediyor. Apple işte tam da bunu gerekçe göstererek dava açıyor. Apple, yeni ürünlerinin sızdırılmasının markasının itibarının sarstığını söylüyor. Özellikle, Apple’ın Concept Creator takma adı altında bilinen tasarımcı Jermaine Smit‘e dava açmaya hazırlandığı söyleniyor. Son yıllarda, Jermaine Smit Apple ve diğer şirketlerin tanıtılmamış bir çok ürününü sızdırmıştı. Hatta bu tasarımcı bu hafta, iPhone 13 Pro’nun görsellerini ve bir videosunu yayınladı.

Concept Creator ile ortak olan LetsGoDigital, daha fazla açıklama için Amsterdam merkezli hukuk firması Hofhuis Alkema Groen Advocaten ile temasa geçti. Bu davada özellikle AirPods Max‘in yayınlanan renderlarından bahsediliyor. Bu tür içerikler şirkete zarar veriyor. Ayrıca Apple’ın yeni ürün duyurularıyla müşterileri şaşırtmasını imkansız kılıyor. Apple, Jermaine’in zararlı faaliyetlerini derhal durdurmasını talep ediyor.

Tasarımcıya gönderilen mektupta, “Bu talep karşılanmazsa, Apple çıkarlarını korumak için gerekli her türlü yasal işlemi yapmaya hazır.” ifadelerine yer verilmesi Apple’ın bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor.

Jermaine Smith, bu mektuptan sonra AirPods Max ve diğer cihazların görüntülerinin kendisi tarafından internette ücretsiz olarak bulunan bilgilere dayanarak oluşturulduğunu açıkladı.

Apple Konsept

Apple işini çok sıkı bir şekilde yürütüyor ve yeni ürünlerinin tasarımını sürdürmek için büyük çaba harcıyor. Bununla birlikte, piyasada daha önce Ağa bilgi sızdırılmamış tek bir Apple ürünü ortaya çıkmadı. Şirket çok sayıda tedarikçi ile çalışıyor. Bu nedenle sızıntı riski her zaman çok yüksek. Yani burada aslında tasarımcı suçlu değil tedarikçilerin yeni ürünleri sızdıran çalışanları suçlu.

Jermaine Smith konuyla ilgili olarak; “Apple’dan gelen mektup beni tatsız bir şekilde şaşırttı. Çünkü kendimi bir bilgi dağıtıcısı olarak görmüyorum. Sadece 3D konseptler oluşturmak ve onunla geliştirmek istiyorum. Şimdi bu gelecekle nasıl başa çıkacağımı düşünmeliyim.” ifadesini kullandı. Bakalım bu dava nasıl sonuçlanacak? Eğer Apple’ın istediği gibi olursa bir daha render görselleri göremeyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu