AndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriOPPO

ColorOS 13 Güncellemesi İki Modelle Buluştu

ColorOS 13 güncellemesi Türkiye’de de satışta olan OPPO A55 için dağıtıma sunuldu. Güncelleme bir de A55s için yayınlandı.

OPPO, amiral gemisi ve orta segment birçok model için ColorOS 13 güncellemesini yayınladı. Şirket güncellemeyi şimdi daha eski ve giriş seviyesi modellere sunuyor. Android 13 tabanlı ColorOS 13 güncellemesi şimdi OPPO A55 ve A55s modelleriyle buluşuyor. Güncelleme şu anda Çin’deki kullanıcılara ulaşmaya başladı. OPPO ayrıca her iki model için beta programını birçok bölgede zaten açtı. Dolayısıyla kararlı güncellemenin tüm birimlere ulaşması çok zaman almayacaktır.

Güncelleme, kullanıcı verilerini temizlemiyor, ancak yine de kullanıcıların güncelleme öncesinde bilgilerini yedeklemesi öneriliyor. OPPO ayrıca yaygın olarak kullanılan kimi uygulamaların şu an Android 13 ile uyumlu olamayabileceğini belirtiyor. Güncelleme sonrası bu uyumsuzluklar nedeniyle güç tüketiminin artacağından da söz ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarla kıyaslandığında OPPO’nun ColorOS 13 güncellemesinin dağıtımında bu yıl övgüyü hak ettiğini söyleyebiliriz. Marka ürün portföyünde yer alan birçok modele ColorOS 13’ü sunmuş durumda.

ColorOS 13 Güncellemesi Neler Getiriyor?

ColorOS 13, yepyeni Aquamorphic tasarım ve kart stili düzenini getiriyor. Tescilli Dinamik bilgi işlem motoru, ColorOS 13’e iki önemli iyileştirme getiriyor. Bunlar Çevre Dostu Her Zaman Açık Ekran ile artan pil ömrü ve arka planda daha fazla uygulama çalıştırma yeteneği olarak öne çıkıyor.

Güncelleme, gizlilik ve güvenliğe odaklanmasının yanı sıra, Android 13’ün temel gizlilik koruma özelliklerini entegre ediyor. Yeni Özel Kasa, yüksek düzeyde güvenlik sağlamak için yaygın olarak kullanılan Gelişmiş Şifreleme Standardı (AES) ile şifreleniyor.

Güvenlik ve gizlilik konusunda kendini aşan OPPO’nun yeni güncellemeler konusunda elini çabuk tutması oldukça sevindirici. Umarız bu güncellemeler ülkemize de hızlı bir şekilde gelir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu