Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Pro Max Bataryası ile Şov Yaptı! Apple Herkesi Utandırdı!


Apple’ın tepe modeli iPhone 13 Pro Max, DxOMark testine konuk oldu. Telefon bataryası ile diğer Android telefonları sollamayı başardı.

iPhone ve batarya kelimeleri yan yana geldiğinde herkes bir duraksardı. Son yıllarda Apple A yonga setinde yaptığı değişiklikler ile enerji tüketimini minimuma indiren Apple, bunun meyvesini iPhone 13 Pro Max ile toplamaya başladı. Apple A15 yonga setinden beslenen telefon, enerji tüketimi konusunda Snapdragon 888 Plus ve Exynos 2100’den kat ve kat daha iyi performans sergiliyor. Bu yüzden Apple yeni cihazlarında batarya kapasitesini artırmadan rakiplerini sollamayı başardı.

iPhone 13 Pro Max bu sefer batarya olayını çözüyor!

Telefonların kameralarını inceleyen DxOMark ekibi son yıllarda batarya testlerine de yer vermeye başlamıştı. Şu sıralar listenin zirvesinde 96 puan ile OPPO Reno 6 5G yer alıyor. İkinci sırada ise vivo Y72 5G modeli yer alıyordu. Ta ki bugüne kadar. DxOMark ekibi iPhone 13 Pro Max’e verdiği 89 puan ile Apple’ı ikinciliğe yükseltti. Ekibe göre telefon 2 gün 20 saat batarya süresi sunuyor. 1 saat 1 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. Tam şarj için ise 2 saat 11 dakika süre geçmesi gerekiyor.

iPhone 13 Pro Max

Rakipleri 120W hızlı şarja geçerken Apple bu standartları güvenli bulmadığından yine bildiğini okumuştu. Görünüşe göre Apple’ın bir bildiği var ki watt değerlerini hala düşük tutuyor. 4352 mAh kapasiteli batarya ile gelen Apple’ın canavarı görünüşe göre batarya tüketimi konusunda kimseyi üzmeyecek aksine sevindirecek. LTPO panel sayesinde enerji tüketimini de düşüren Apple’ın gönül rahatlığı ile bataryayla olan imtihanını başarıyla verdiğini söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu