Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi Note 7 MIUI 12.5 Enhanced Alacak Mı?

Xiaomi’nin sevilen telefonu Redmi Note 7 için güncelleme olayı netleşti. Peki, Türkiye’de de yok satan telefon MIUI 12.5 Enhanced alacak mı?

Xiaomi, bu yılın başlarında Şubat ayında düzenlenen bir etkinlikte MIUI 12.5 sürümünü duyurmuştu. MIUI 12.5’i, 2021’in 3. çeyreğinde cihazlar için kullanıma sunulan MIUI 12.5 Enhanced güncellemesi izledi. Hatırlamak gerekirse, MIUI 12.5 Enhanced, Odaklanmış Algoritma, Atomize Bellek, Sıvı Depolama, Akıllı Denge gibi özelliklerle birlikte gelir ve ayrıca kullanıcının çoğu uygulamayı kaldırmasına izin veriyordu. Bu güncellemenin Redmi Note 7 serisine gelip gelmeyeceği ise bugün belli oldu.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, MIUI 12.5 Enhanced güncellemesini almayacak cihazların bir listesini açıkladı. Xiaomi, duyuruyu yapmak için resmi Telegram kanalı Mi Fans Home’u kullandı. Telegram kanalından yapılan duyuraya göre Redmi Note 7 serisi dahil olmak üzere Redmi 7, Redmi Y3 ve Redmi 7A modelleri bu güncellemeyi almayacak.

Bilmeyenler için, tüm bu cihazlar 2019’da piyasaya sürüldü. Xiaomi, bu cihazları MIUI 12.5 Enhanced sürümüne güncellemediğinden, bu cihazların MIUI 13’ü alma şansı da artık imkansız diyebiliriz. Note 7 serisi cihazların çıkış yapmasının üzerinden yaklaşık 30 ay geçtiği için bu oldukça şaşırtıcı olacak. 30 ay sonra telefondan güncelleme desteğinin kesilmesi oldukça üzücü.

MIUI 12.5 Enhanced sürümü, tamamen yeni Atomize Bellek özelliği ile verimli bir RAM yönetimi sunuyor. Ayrıca, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için sistem kaynaklarını dinamik olarak tahsis eden yeni algoritmalarla birlikte geliyor. Xiaomi, MIUI 12.5 Enhanced’in yeni Liquid Storage özelliği ile sistemi duyarlı tuttuğunu iddia ediyor. Tüm bu nimetlerden maalesef ki Note 7 serisi mahrum kalacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu