AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Karma Gerçeklik Gözlük Üretecek!


Cupertinolu Apple karma gerçeklik gözlük üzerinde çalışmalarına başladı. Önümüzdeki yıl Apple’dan teknoloji harikası gözlük gelebilir.

Bu yılın başlarında, Apple’ın 2022’de piyasaya sürülebilecek yeni bir Karma Gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığına dair birçok söylenti vardı. Bloomberg muhabiri Mark Gurman ve Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, kulaklık Wi-Fi 6E desteğine sahip olacak ve çok pahalıya mal olması bekleniyor. Apple karma gerçeklik gözlük konusunda sektörde bir ilke imza atacak gibi görünüyor.

Apple’a yakınlığı ile bilinen Mark Gurman; Apple, gelişmiş çipler, ekranlar, sensör ve avatar tabanlı özelliklere sahip kendi pahalı cihazını gelecek yılın başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor. Apple’ın ilk kulaklığı karma gerçeklik çeşitliliğine sahip olacak. Bu, hem AR hem de VR yeteneklerine sahip olacağı anlamına geliyor. Oyun her iki ortamda da yapılabilirken, sanal gerçeklik, en üst düzey grafiklere sahip ciddi anlamda yüksek performanslı oyunlar için istediğiniz şeydir. Apple’ın ilk kulaklığı için için hazırlık yapıyor. Hızlı çipler ve üst düzey ekranlarla yüksek kaliteli sanal gerçeklikte oyunları idare edebilen bir karma gerçeklik deneyimi sunulacak.” ifadelerini kullandı.

Apple WWDC 2021 Tarihi Açıklandı

Ming-Chi Kuo ayrıca, bir bilgisayardan bağlanmadan kullanıldığında gelişmiş video akışı kalitesi için Wi-Fi 6E desteğine sahip olacağını iddia ederek kulaklık hakkında bazı bilgiler de açıkladı. Analist ayrıca kulaklığın gelecekte mmWave 5G ağlarını destekleyebileceğine inanıyor. Lansman tarihi ile ilgili olarak, Ming-Chi Kuo, cihaz için üretim gecikmeleri bekliyor. Ancak bu teknoloji harikası gözlüğün muhtemelen 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu