Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSony

Sony Xperia Pro-I II, 2 Adet 1 İnçlik Sensörle Fark Yaratacak

Sony, akıllı telefon kamera teknolojisinde önemli bir yenilik gerçekleştirmek istiyor. Bu yeniliği ilk kez Sony Xperia Pro-I II modelinde göreceğiz

Akıllı telefon dünyasında sessiz bir dönemden geçen Sony, yeni bir rapora göre profesyonel kullanıcılara hitap eden akıllı telefon serisinin yeni modeli üzerinde çalışıyor. Marka geçtiğimiz günlerde amiral gemisi Xperia 1 V akıllı telefonunu küresel pazarlar için duyurdu. Yeni nesil Exmor T yığma sensörler sergileyen bu telefonu Sony Xperia Pro-I II izleyecek.

Sony’nin fiyatı ile dikkat çeken profesyonel telefonu Xperia Pro-I geçen yıl tanıtılırken, gözler bir anda telefonun devam modeline çevrildi. Sızan görüntüler, iki önemli kameranın varlığını ortaya koyuyor. Bu özel telefonun iki adet 1.0 inç büyüklüğünde sensöre sahip olabilir.

Mevcut 1 inç sensöre sahip telefonlarda yer alan kamerayı zaten Sony üretiyor. Markanın ayrıca 1.0″ sensörün boyutunu aşacak “çift katmanlı transistör yığılmış piksel sensörü” ile donatılmış bir akıllı telefon piyasaya sürmeyi planladığı bir süredir dillendirilmekte. Bu, Sony’nin kısa süre önce Xperia 1 V akıllı telefonda piyasaya sürdüğü Exmor T yığılmış sensör teknolojisinin aynısı.

Sony, fotodiyodu ve transistörü ayırarak ve bunları birlikte istiflenmiş ayrı katmanlara yerleştirerek öncekilerden farklı bir kamera yaklaşımı ortaya koyuyor. Bu yenilikçi tasarım, her bir bileşenin boyutunda bağımsız ayarlamalar yapılmasını sağlayarak ışık yakalamada önemli gelişmelere ve azaltılmış gürültü seviyelerine yol açıyor.

Sony, yeni kamera sensörünün, önceki modele kıyasla düşük ışık koşullarında iki kat daha fazla performans sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu gelişmiş sensörün Xperia Pro-I II’de yer alıp almayacağı belirsizliğini korurken, en büyük adayın bu model olduğunun altını da çizelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu