GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında “Ankara” Sorusu Gündem Oldu

Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasında trajikomik bir an yaşandı desek yeridir. Türkiye’nin başkenti neresi soru gündem yarattı.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Durumu daha da enteresanlaştıran olaya bu defa seyircilerin de dahil olması. Yarışmacı olarak katılan tıp öğrencisi Name Çığra Coşkun şu soru yöneltildi: “1924 Anayasası’nda ve 1961 Anayasası’nda Türkiye’nin başkentinin hangisi olduğu yazar?”

Cevap şıklarında İstanbul, Ankara, Erzurum ve Sivas kentleri yer aldı. Ancak yarışmacı önce seyircilere sorma joker hakkını kullandı. Seyirciler ise yüzde 40 oranında Ankara, yüzde 16 İstanbul, yüzde 28 Erzurum ve yüzde 16 Sivas yanıtını verdi. Cevaptan emin olamayan yarışmacı bu defa çift cevap joker hakkını kullandı. İki jokerini de kullandıktan sonra doğru yanıtı veren yarışmacı yanıtın Ankara çıkmasının ardından heyecanlı olduğunu belirtti.

Kim Milyoner Olmak İster Başkent Sorusu

Hem seyircilerin hem de yarışmacının yanıtı sonrası sunucu Kenan İmirzalıoğlu da şaşkınlığını gizleyemedi. İmirzalıoğlu, “13 Ekim 1923’ten beri Türkiye’nin başkenti hiç değişmedi, hiç tartışılmadı. Sana söylüyorum seyircilerimiz de anlasın. Seyircinin de yalnızca yüzde 40’ı Ankara cevabını verdi. Buna çok şaşırdım. ” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkentinin Ankara olduğu anayasın 3. maddesinde belirtilmiştir. İlgili madde şu şekilde:

MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

    • Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
    • Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
    • Başkenti Ankara’dır.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu