GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Web Parmak İzi Okuyucusu ile Daha Güvenli

Kullanıcılarının güvenini yıkan WhatsApp’ın hatasını telafi etmesi bekleniyordu. Bugün ise WhatsApp Web için parmak izi okuyucusu duyuruldu.

Facebook’un kuruluşu olan WhatsApp bir başka özelliğini daha hayata geçirdi. PC istemcisi ve web arayüzünün çalışması için artık biyometrik kullanıcı kimlik doğrulaması WhatsApp Web üzerinde kullanılabilecek.

PC’ler ve tarayıcılar için WhatsApp’ın tam teşekküllü bağımsız bir istemcisi olmadığını biliyorsunuz. Bu yüzden WhatsApp, yalnızca bir cihazın bir hesaba bağlanmasına izin veriyor. WhatsApp’ın masaüstü ve tarayıcı sürümleri, yalnızca akıllı telefondaki çalışan uygulama ile birlikte çalışarak uygulamayı web’ten kullanma imkanı sunuyor.

Bilgisayarlar için WhatsApp Web veya WhatsApp’ta bağlanmak ve bir oturum başlatmak için QR kodunu taramanız gerekiyor. Şimdiye kadar bu yeterliydi. Ancak artık parmak izi tarayıcı veya yüz tanıma sistemi kullanılarak Android ve iPhone’da biyometrik öncesi kimlik doğrulama gerekecek. Parmağınızı okuttuktan sonra sonra QR kodunu tarayabilirsiniz.

Hatırlayacağını üzere WhatsApp, çok konuşulan gizlilik politikasını 6 Ocak 2021’de güncelledi. Ayrıca yeni şartları 8 Şubat’a kadar kabul etmesi gerektiğini duyurdu. Kullanıcılardan çok sayıda olumsuz geri bildirim ve sektörden eleştiri aldıktan sonra WhatsApp ekibi, kuralları kabul etmek için son tarihi 3 ay – 15 Mayıs’a kadar ertelemeye karar vermişti.

WhatsApp’ın gizlilik konusundaki hatalarının ardından web sürümüne böyle bir özelliğin gelmesi oldukça yerinde oldu diyebiliriz. Umarız WhatsApp çok ses getiren bu saçma politikasından tamamen vazgeçer.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu