Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNetflix

Android telefonunuzun pili bir gece bitiyor mu? Sebebi bu olabilir

Android telefonunuzun pili bir gecede anormal şekilde azalıyor mu? Ya da telefonunuz bekleme süresindeyken aşırı pil mi tüketiyor? Bunun nedeninin bir uygulama olabileceğini hiç düşündünüz mü? Arka planda sürekli çalışma ihtiyacı duyan bir uygulama bekleme durumunda akıllı telefonunuzun pilini sömürebilir.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Android telefonunuzun pili Netflix yüzünden bitiyor olabilir

Yayınlanan yeni bir rapora göre telefonunuzdaki aşırı pil tüketimi Netflix Android uygulamasından kaynaklanıyor olabilir. Netflix Android uygulamasının son birkaç sürümünde akıllı telefonun boşta olduğu süre ne kadar pil tükettiği ortaya çıkarıldı.

Grafikten de fark edeceğiniz üzere Netflix uygulamasının çeşitli sürümlerini (6.1.0 – 6.20.1) bekleme süresinde aşırı pil tüketimine neden oluyor. Öyle ki uygulama bir gecede pilin %20-30’unu sömürebiliyor.

Neyse ki Netflix uygulamanın bir sonraki sürümünde bu sorunun üstesinden gelmiş durumda. Netflix 7.8.0 sürümünde pil tüketimi makul seviyelere çekilmiş durumda. Yapmanız gereken Google Play Store’u ziyaret edip Netflix uygulamasını güncellemeniz.

Android telefonunuzdaki Netflix uygulamasında “Daha fazla> Uygulama Ayarları > Hakkında” yolunu izleyerek uygulamanın sürüm numarasını öğrenebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu