Popüler

Aile ve Gençlik Fonu Yasalaştı: Evlenecek Gençlere Tam 150 Bin TL 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi!

Evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi verilmesi gibi teşvikler içeren fon, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Yeni evlenecek gençlere iki yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi verilmesi gibi teşvikler içeren Aile ve Gençlik Fonu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Evlenecek Gençlere Tam 150 Bin TL 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi!

Türkiye’deki hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Örneğin daha bugün İBB, İstanbul’da su faturasına yüzde 15 zam kararı aldı. Durum böyle olunca insanlar sürekli büyüyen bazı masrafların altına girmekten kaçınıyor. Örneğin günümüzde ev ve araba gibi ihtiyaçları almak ülkemizdeki gençlerin çoğu için hayal oldu. Ne yazık ki evliklik de bunlardan biri.

Artan masraflar nedeniyle günümüzde çok az insan evlilik masraflarının altına girmeye cesaret ediyor. Üstelik çok daha azı düğün yapıyor. Bu durum ciddi bir soruna dönüşürken, hükümetten ilk adım geldi. Yeni evlenecek gençlere iki yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi verilmesi gibi teşvikler içeren Aile ve Gençlik Fonu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Teklife göre, yeni evlenen gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk iki yıl geri ödemesiz olacak. Daha sonra ise dört yıla yayılmış taksitlerle ödenecek. Yani toplamda bu parayı ödemek için altı yılınız olacak. Projenin yönetimi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olan Aile ve Gençlik Fonu kuruldu.

Türkiye2nin Petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarının gelirinin yüzde 20’si fona aktarılacak. Fona başvurular internet üzerinden yapılacak. Kredi miktarı her yıl artacak. Deprem bölgesinin ardından uygulama Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Başvuruların nasıl ve nereden olacağı ise şimdilik belirsiz. Ayrıca olası kredi yeterlilik şartları da bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu