Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S23 Ultra İlk Sertifikasını Aldı! Tam Bir Hayal Kırıklığı

Galaxy S23 Ultra ilk kez resmi bir kurum tarafından onay aldı. Telefon, Çin’de 3C sertifikası alırken, maksimum şarj gücü belli oldu.

2023 yılının amiral gemisi telefonları hakkında bir bir gelişmeler yaşanıyor. Galaxy S23 serisi bir süreden beridir gündemde ve açıkçası seri hakkında sızdırılan bilgiler hiç de heyecan yaratmıyor. Şimdi sözünü ettiğimiz bu haberlerden birini daha aktaralım. Galaxy S23 Ultra, SM-S9180 model numarasıyla Çin’de 3C sertifikasından geçti. Bu sertifika akıllı telefonların maksimum şarj gücünü göstermesi açısından önemli. Peki S23 Ultra ne kadar güçlü bir hızlı şarj teknolojisiyle çıkış yapacak.

Galaxy S23 Ultra 25W Şarjla Geliyor

Aslında buna hızlı şarj demeye dilimiz varmıyor. Galaxy S23 serisinin tepe modeli sadece ama sadece 25 watt şarj desteğine sahip olacak. Eğer mobil dünyasını yakından takip ediyorsanız 25 watt şarj desteğinin artık giriş seviyesi telefonlarda tercih edildiğini biliyor olmalısınız. Gelecek yıl Türkiye’de muhtemelen 35.000 TL’nin üzerinde satılacak S23 Ultra sadece 25 watt şarj desteğine sahip olacak ve kutu içerisinde bir adaptörle gelmeyecek.

Galaxy S22 Ultra, 45 watt kablolu hızlı şarj desteğiyle çıkış yaptı. Gelin görün ki yapılan şarj testleri 25 watt ve 45 watt arasında neredeyse bir farkın olmadığını ortaya koydu. İşin ilginç yanı Samsung’un S23 Ultra ile birlikte son yıl dört yılda hızlı şarj konusunda bir gelişme sağlayamaması. Xiaomi bugün orta segment telefonlarda 67 watt’ı standart haline getirirken, yine bazı orta seviye telefonlarda 120 watt hızlı şarj desteğine yer veriyor. Öte yandan bazı Çinli markalar 200 watt hızlı şarj desteğini bazı telefonlarda sunmaya başladı.

Sonuç olarak Samsung ve yanına da Apple’ı eklersek bu iki markanın hızlı şarj konusunda neden bu kadar duyarsız olduklarını anlayabilmiş değiliz. Mobil dünyasının en büyük iki üreticisinden bahsediyoruz. iPhone 14 Pro Max 1 saat 49 dakikada şarj olurken, Galaxy S22 Ultra’da bu süre 25 watt’ta 64 dakika, 45 watt şarj cihazında ise 59 dakika olarak ölçüldü. Çinli bazı üreticilerin mevcut pek çok modeli 20 dakikanın altında yüzde yüz şarj olmakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu