Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Snapdragon 8 Gen 2 Nasıl Olacak?

Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen 2 hakkında ilk bilgiler geldi. Bu yonga seti telefonları şahlandıracak. İşte detaylar.

Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1’i tanıtmasından sonra gözler Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine çevrilmişti. Bu yonga seti hakkında ilk detaylar ise otomobil firmasından geldi. Nio’nun bir süredir ilk telefonu üzerinde çalıştığı resmi olarak açıklanmıştı. Otomobil pazarında önemli işlere imza atan firma yakında telefon pazarına da giriş yapacak. Nio’nun ilk telefonunda kullanılacak olan işlemcinin ise SD 8 Gen 2 olması bekleniyor.

2K çözünürlüğünde ekran ile gelmesi beklenen bu telefonun 5000 ila 7000 Yuan arasında fiyatlandırılacağı söyleniyor. Hız konusunda selefinden daha hızlı olacağı söylenen SD 8 Gen 2’nin bu telefona gücünü verecek olması da çok ilginç olacak. Android 13 ile kutusundan çıkacak olan telefonun ilk olarak Çin’de satışa sunulacağı söyleniyor.

Şirketin kurucusu, Nio’nun başkanı ve CEO’su William Lee, Qualcomm’un yeni yonga setinin üst düzey performans ve verimlilik sunacağının da altını çizdiğini belirtelim. Önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan yeni nesil yonga setinin ilk olarak Xiaomi 13 ailesinde kullanılması bekleniyor. Ayrıca buna ek olarak Galaxy S23 ailesinin büyük bir çoğunluğunda yine Qualcomm imzası yer alacak.

Fiyat açısından Qualcomm’un nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Ancak bilinen bir gerçek var ki 2023 yılında özellikle amiral gemisi segmentinde 100 dolarlık bir zammın olacağı. Bu zam Qualcomm’un yeni nesil yonga setinin fiyatına göre artabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu