Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGTeknoloji

LG G7 hakkında önemli bir bilgi geldi

2018’in ilk yarısında tanıtılacak akıllı telefonlar merak uyandırmaya devam ediyor. Mobil ekosistemde uzun bir süredir bekleneni veremeyen LG cephesinde G7 modeli hazırlanıyor. LG G7 özellikleri neler ve nasıl bir tasarıma sahip olacak? Tüm bunlar merak ediledursun LG G7 hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı.

LG G7 gelişmiş bir iris tarayıcısı ile gelecek

LetsGoDigital sitesi tarafından keşfedilen bir patent LG G7’de gelişmiş bir irisi tarayıcısının yer alacağını gösterdi. LG, V30 da dahil olmak üzere daha önceki bazı telefonlarında telefonu yüz kilidiyle açmak için ön kamera yöntemini kullanıyordu. Yeni patent başvurusu, Galaxy S8/Note 8 modellerine benzer, ancak daha gelişmiş bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

LG tarafından geliştirilen sistem farklı ışık koşullarında irisin büyüyüp küçülmesine bağlı doğrulama yapabiliyor. Yeni biyometrik doğrulama sistemi, telefonun ekran kilidini açmakla kalmayacak, hassas içeriklerin korunması ve gerektiğinde gösterilmesinde de kullanılabilecek.

LG G7’de kullanılacak iris tarama yöntemi kolay bir şekilde kandırılamayacak. LG bu noktada başkasının fotoğraf ya da benzeri bir yöntem kullanarak telefonunuza girilmesini engellemek için  ekranda beliren bir noktayı takip etmenizi isteyecek.

Iris tarayıcıları genellikle kızılötesi ışıkla çalışır, ancak LG bu teknoloji için kızılötesi görüntüden normal görüntüye geçebilen bir kamera geliştirmiş. Bu gelişme telefonun önünde daha az sayıda kamera ve sensör anlamına geliyor ve haliyle bu sayede üst bölümdeki ekran çerçevesi ince tutulabilecek.

LG-G7-ThinQ
LG-G7-ThinQ
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu