Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Nova 10 Kendisini Gösterdi! Türkiye’ye Geliyor

Huawei bir sonraki orta üst segment telefonu için ilk ışığı yaktı. Huawei Nova 10 tanıtım tarihi yaklaşıyor. Telefon Türkiye’ye gelecek.

Huawei’in ülkemizde satışa çıkardığı akıllı telefon ailesinden biri olan Nova serisi çok yakında yenilenecek. Huawei, Çin’deki sosyal medya hesapları aracılığıyla Huawei Nova 10 paylaşımlarını başlattı. Telefon serisinin haziran ayı içerisinde resmileşmesi bekleniyor.

Huawei Nova 10 Geliyor!

Huawei tarafından paylaşılan ilk posterde telefonun bir görüntüsü ya da teknik özellikler hakkında bir detay bulunmuyor. Seri bu paylaşımla doğrulanırken, haziran ayında lansmana kadar Nova 10 serisine dair birçok detayın gün yüzüne çıkmasını bekliyoruz.

Şirket, telefon serisi kapsamında Nova 10, Nova 10 Pro ve Nova 10 SE modellerini duyuracak. Bunlar içerisinde Nova 10 ve Nova 10 SE’nin Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Nova 10 Pro ise muhtemelen Çin pazarına yönelik olacak.

Huawei, Nova9 serisinde Snapdragon 778G işlemci tercih etti. Söz konusu Nova 10 serisi olduğunda işlemcinin Snapdragon 7 Gen 1 olacağı iddia ediliyor. Fakat son dönemde MediaTek üretimi de birçok performanslı işlemci de mevcut. Dolayısıyla serideki telefonların tümünde farklı işlemciler görmemiz mümkün. Nova 9 Pro’da MediaTek Dimensity 8100 işlemcisinin yer alması gibi.

Nova 10 serisinde işlemcinin yanında güncellenmiş bir kamera birimi görmemiz mümkün. Daha güncel sensörlerle birlikte telefonların kamera birimleri aynı tutulabilir. Nova 9 serisinde 50 megapiksel ana, 8 megapiksel ultra geniş açılı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik kameraları tercih edildi.

Telefonlar ilk etapta Çin pazarına yönelik olacağı için HarmonOS işletim sistemiyle çıkış yapacak. Küresel modellerde ise Android / EMUI yazılım biriminin kullanılması bekleniyor.

Huawei Mate 50 Pro Biraz Daha Gecikecek!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu