Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriPOCOXiaomi

Türkiye’de Satılacak POCO X6 5G Kutusundan Çıktı, İşte Özellikleri

11 Ocak'ta resmi duyurusu gerçekleşecek olan POCO X6 5G modelinin artık gizli bir tarafı kalmadı. Telefon son olarak kutudan çıktı.

POCO X6 serisi akıllı telefonlar yakında piyasaya sürülecek. Cihaz serinin resmi görüntüleri sızdırıldı ve teknik özelliklerinin büyük bölümü zaten biliniyor. Son olarak 11 Ocak tarihinde görücüye çıkacak olan POCO X6 5G modelinin kutu açılış videosu yayınlandı.

POCO X6 5G Kutu Açılışı

Çinli akıllı telefon üreticisinin yaklaşmakta olan X6 5G modeli, ünlü sızıntı kaynağı Sudhanshu Ambhore tarafından paylaşılan yeni bir videoda görüldü. Tweet’te ayrıca telefonun başlıca özelliklerine de yer veriliyor.

İlk olarak tasarıma baktığımızda, POCO X6 5G’nin siyah beyaz versiyonunu ve perakende kutusunun da koruyucu bir kapak barındırdığını görebiliriz. Arka tarafta üçlü kamera kurulumu bulunuyor ve altta ayrıca bir USB Type C bağlantı noktası, hoparlör ızgarası, birinci mikrofon ve SIM kart tepsisini görebiliyoruz.

Kaynağa göre POCO X6 5G’de Full HD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sunan 6,67 inçlik uzun bir AMOLED ekran yer alacak. Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci biriminden güç alacak olan modelde 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB’a kadar dahili depolama sunulacak. 67W hızlı şarjı destekleyen 5.100mAh pille çıkış yapacak olan POCO X6’nın yazılım biriminde ise Android 13 ve MIUI 14 yazacak.

Arkada 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro sensör bulunuyor. Öte yandan ön tarafta selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için 16 megapiksel kamera yer alıyor olacak. POCO X6 serisinde bir de Pro model olacak ve bu telefonda daha gelişmiş özellikler sunulacak. Ayrıca her iki modelin de Türkiye’de satılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu