Akıllı TelefonCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriTCL

TCL 406 Karşınızda! Tasarım ve Teknik Özellikleri Sızdırıldı

TCL’nin yeni giriş seviyesi bütçe dostu akıllı telefonu TCL 406 modelinin hem tasarımı hem de teknik özellikleri sızdırıldı.

Geçtiğimiz ay Las Vegas’ta gerçekleşen CES 2023 teknoloji fuarında birçok teknoloji şirketi gibi TCL’de birçok yeni ürününü teknoloji meraklılarına duyurdu. Ürünlerinin başında TCL 40 serisi bulunuyordu. Seri TCL 40R 5G, 40 SE ve 408 olmak üzere üç modelden oluşuyordu. Görünüşe göre TCL bu seriye TCL 406 adını verdiği yeni bir giriş seviyesi model daha eklemeye hazırlanıyor.

Twitter kullanıcısı SnoopyTech tarafından yeni telefonun teknik özelliklerinin yanında tasarımınıda yayınladı. Teknik özelliklerinden önce tasarımından bahsetmek gerekirse görmeye alışkın olduğumuz bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Alt çene kısmı hariç ince sayılabilecek çerçevelere sahip olduğu ve üst bölümde damla çentiğe sahip olduğu görülüyor. Telefonun arka kısmına baktığımız ilk göze çarpan çizgili ve yarım baklava desenli kapak tasarımı oluyor. Tasarımından yola çıkarak plastik kasaya sahip olacağını söyleyebiliriz. Sol üst bölümüne baktığımız da ise iki kamera ve bir led flaşın bulunduğu kamera modülü, modülün içerisinde “Akıllı Kamera” yazısı bulunuyor. Telefonun sağ tarafında ise ses tuşu ve güç tuşu bulunuyor. Güç tuşunun şekline bakılarak parmak izi tarayıcısına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

TCL 406

Telefonun tasarımına genel olarak göz attığımıza göre teknik özelliklerine geçebiliriz. TCL 406, 720×1612 piksel çözünürlüğe sahip 6.56 inç IPS ekrana sahip. Giriş ve orta sınıf telefonlarda gördüğümüz MediaTek’in MT6762V model numarasına sahip olan Helio P22 işlemcisi ile güçlendiriliyor. Bu işlemciye 3GB Ram ve 32GB dahili depolama eşlik ediyor. Dahili depolamanın düşük olmasından dolayı ek depolama yapılabilmesi için microSD kart desteği ile birlikte geliyor.

TCL 406 kamera yönünden giriş seviyesine uygun olarak düşük megapikseller ile geliyor. 13MP’lik ana kameraya sahipken yardımcı kameranın 2MP olduğu biliniyor. Henüz hangi sensöre sahip olduğu bilinmese de derinlik olması muhtemeldir. Yavaş yavaş son bilgilere gelirken 5000 mAh pil kapasitesine sahip olurken Android’in son işletim sistemi olan Android 13 ile birlikte kutusundan çıkacak. Ancak telefonun temel özellikleri göz önüne alındığında telefonun Go sürümü ile birlikte kutusundan çıkabilir.

İlginizi Çekebilir: TCL 40 SE Türkiye Pazarına Geliyor!

Henüz TCL tarafından resmi bir açıklama gelmese de yeni giriş seviyesi telefonunu MWC 2023 etkinliğinde de tanıtabilir veya daha sonrasında da piyasaya sürebilir. İlerleyen günlerde hem yeni sızıntılar hem de TCL tarafından yapılan açıklamalar ile telefonun akıbetini öğrenmiş olacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu