GenelGüncel Teknoloji HaberleriInstagramMobirollerTeknoloji

Instagram TikTok’a Özendi! Videolar Değişiyor!


Meta’nın bünyesindeki Instagram, rakibi TikTok’un önünce geçmek için yeniliklerine tam gaz devam ediyor. İşte Instagram’ın son yeniliği.

Instagram, ana Ana Sayfa akışında sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sunacak tam ekran fotoğrafları ve videoları test etmeye başladığını açıkladı. Bu özellik şimdilik markalar tarafından kullanılacak. Ancak TikTok’a rakip olmak isteyen Instagram’ın yakında bu özelliği normal kullanıcılar için de kullanıma sunmasını bekliyoruz.

Bu özelliğin yanında, keşfet sekmesi, makaralar, alışveriş ve hesabınız olan alt gezinme çubuğunu kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak tüm ekranı kaplayan tek bir fotoğraf veya video göreceksiniz. Şirket tarafından paylaşılan ekran görüntüsü Hikayeleri göstermese de, bu ortada bir yazı olabileceğinden, muhtemelen feed’in en üstünde olacaktır.

Tam ekran özelliği test aşamasında olduğundan, herkes özelliği alamayabilir ve önümüzdeki birkaç hafta içinde rastgele kullanıma sunulabilir.

Instagram

Instagram başkanı Adam Mosseri; “Videonun geleceğinin ve fotoğrafların geleceğinin mobil öncelikli olduğunu biliyoruz. 9’a 16’dırlar. Böylece göreceğiniz şey, feed’inizdeki daha uzun fotoğrafları ve daha uzun videoları test etmemizdir. Bu yüzden, önümüzdeki birkaç hafta boyunca elimizden geldiğince çok şey öğrenmeye çalışacağız. Giderek daha fazla insanın mobil öncelikli olacağı bir dünyada Instagram’ı nasıl ilerleteceğimizi bulmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şimdilik belli başlı markalar üzerinde test edilen bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağını kestirmek güç. Ancak yeni görüntüleme formatının TikTok’taki gibi olması birçok kullanıcının çok hoşuna gideceğinden eminiz. Peki, siz bu yeniliği nasıl buldunuz? Gelin forumda tartışalım.

Instagram Dolandırıcılık Şekli Değişti Maillere Dikkat Edin

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu