Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerWhatsApp

WhatsApp Ekran Görüntüsü Almayı Engellemeye Başladı

WhatsApp’tan atılımlar gelmeye devam ediyor. Şimdi de WhatsApp ekran görüntüsü almayı engellemeye başladı. İşte detaylar.

Meta’nın bünyesinde yer alan WhatsApp’tan her geçen gün yenilik gelmeye devam ediyor. Şimdi de WhatsApp ekran görüntüsü almayı engellemeye başladı. Bazı kullanıcılar üzerinde test edilen bu özelliğin önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar üzerinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Peki, bu hangi durumlarda geçerli olacak?

WhatsApp’ta bildiğiniz gibi tek bir sefer görüntülenebilen fotoğraf ve videolar gönderilebiliyor. İşte tam da bu içeriklerde ekran görüntüsü alma engellenecek. Bu ilk olarak iOS cihazlarda kullanılmaya başlanacak. Netflix de DCMA’yı gerekçe göstererek uygulaması üzerinden dizi ve filmlerin ekran kaydı ve ekran görüntüsü almayı engelliyor. Aynı yöntem WhatsApp’ta da yakında geçerli olacak gibi görünüyor.

Android cephesinde de bu özelliğin gelmesi an meselesi diyebiliriz. Ekran görüntüsü almayı engellemenin sadece belirli bir süre içerisinde görüntülebilecek içeriklerde geçerli olacağını belirtelim. Normal gönderilen fotoğraf ve videolarda yine ekran görüntüsü ve ya ekran filmi alınabilecek.

Meta’nın bünyesinde yer alan WhatsApp’ın 2022 yılı bitmeden daha fazla özelliğini kullanıma sunması bekleniyor. Bakalım mesajlaşma devinin bir sonraki hamlesi ne olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu