AppleGüncel Teknoloji HaberleriGündemMacBookMobirollerYazılım

macOS Ventura RC Güncellemesi Yayınlandı


Apple’ın 24 Ekim’de yayınlayacağı macOS Ventura güncellemesinin RC sürümü yayınlandı. İşletim sistemi oturmuş gibi görünüyor.

Apple geçtiğimiz günlerde macOS Ventura, iPadOS 16.1 ve diğer yazılım güncellemelerinin önümüzdeki hafta halka açık olacağını doğruladı. Şirket ayrıca geliştiriciler ve genel beta kullanıcıları için macOS Ventura’nın RC yapısını yayınladı. Ancak bu güncellemeyle neyin değiştiği belli değil. Apple muhtemelen resmi macOS Ventura sürümünden önce son ayarlamaları yapıyor.

macOS Ventura birkaç yeni özellikle birlikte geliyor. İşletim sisteminin bir sonraki sürümü, iPhone ve Mac arasındaki süreklilik özelliklerini geliştiriyor. Böylece bir iPhone artık bilgisayar web kamerası olarak kullanılabilir. Başka bir yeni devamlılık özelliği, FaceTime aramasını iPhone’dan Mac’e veya tam tersi şekilde aktarmanıza olanak tanır.

Tıpkı iOS’ta olduğu gibi, iMessage kullanıcıları nihayet macOS’ta mesajları düzenleyebilir ve geri alabilir. Mail, e-posta göndermeyi geri alma seçenekleriyle de güncellendi ve Safari artık geleneksel parola olmadan uygulamalarda ve web sitelerinde kimlik doğrulaması yapmanın yeni bir yolu olan geçiş anahtarlarını destekliyor.

macOS Ventura

Masaüstü görünümü, yeni oyun API’leri, yeniden tasarlanan Game Center kontrol paneli, Sahne Alanı Yöneticisi ve Mac’te ilk kez bir Hava Durumu uygulaması gibi birçok yeni özellik daha var.

Apple’a göre, macOS Ventura 24 Ekim’de tüm kullanıcılar için piyasaya sürülecek. Güncelleme, 2017 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan Mac’lere sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu