AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobiroller

iPhone 15 Ultra Cephesinde Şaşırtıcı Gelişmeler Yaşanıyor

iPhone 14 serisinin henüz satışa sunulduğu şu günlerde nedense iPhone 15 Ultra fazlasıyla konuşuluyor. Son dakika gelişmeler aktaralım.

iPhone 14 serisinin tanıtılmasının ardından ilginç bir şekilde iPhone 15 Ultra modeli konuşulmaya başlandı. İddiaya göre Apple gelecek yıl iPhone serisinde Pro modeller arasında da donanım farkını açmaya başlayacak. Ayrıca iPhone serisinde en üst model telefon artık “Ultra” olarak isimlendirilecek. Gelelim telefona dair aktarılan son gelişmelere.

Geçen yıl iPhone 13 Pro Max’in görüntülerini ilk paylaşan Insider LeaksApplePro adlı hesap bu kez iPhone 15 Ultra’ya dair önemli bilgiler yayınladı. Kaynağa göre Apple gelecek yıl dört yeni telefon duyuracak ve isimlendirmeler şu şekilde olacak: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Ultra. Bloomberg de yakın zamanda Apple’ın iPhone serisinde Ultra bir model hazırlığı içerisinde olduğunu belirtti.

iPhone 15 Ultra

iPhone 15 Ultra Neler Sunacak?

Yine kaynağın aktardıklarına göre gelecek yıl ki iPhone’ların tümünde Dynamic Island özelliği olacak. Bu da Apple’ın gelecek yılla birlikte telefonlarda çentiği tamamen kaldıracağı anlamına geliyor. Bir diğer önemli gelişme ise gelecek yıl ki tüm iPhone’larda USB Type-C bağlantı noktasının yer alacak olması.

Sızıntılara devam edecek olursak, Apple gelecek yıl modeller arasında farklı işlemci kullanmayı sürdürecek. iPhone 15 ve 15 Plus’ta A16 Bionic yer alacak. iPhone 15 Pro ve Ultra’da ise A17 Bionic kullanılacak.

Kaynak ayrıca iPhone 15 Ultra’nın temel sürümünün daha büyük bir ekrana sahip olacağını ve 1200 $’dan satışa sunulacağını ileri sürüyor. Mevcut iPhone 14 Pro Max ile kıyaslandığında fiyatta 100 $’lık bir artış anlamına geliyor. 8K video kaydı ve 3-4 saat arası pil süresinin artırılması yine Ultra modelde göreceğimiz bazı özellikler olacak.

Apple’ın gelecek yıl duyurması beklenen Ultra modeli hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu