Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S22 Ultra Ekran Sorunu için Komik Çözüm Yolunu Açıkladı

Samsung, Galaxy S22 Ultra modelinde yaşanan ekran sorunu için güldüren bir açıklama yaptı. Bu yöntem ile ekran düzeliyormuş…

Galaxy S22’nin ilk kullanıcıları, ekranda oldukça geniş bir piksel bozulma sorunu ile karşı karşıya kaldı. Özellikle Galaxy S22 Ultra modelinde bu bozulma gerçekten de can sıkacak. Bu sorunun baş göstermesi ile OLED paneli hasar görmüş veya donanım arızalı gibi görünüyor.

Ancak sorunun ortadan kalkması için ekran ayarlarını değiştirmeniz yeterli olacak. Yani sorun şimdilik tamamen yazılımsal görünüyor. Samsung, Twitter hesabında bu sorunu doğruladı ve açıklama yaptı. Samsung’un bu açıklaması gerçekten de çok komik oldu diyebiliriz. Amiral gemisi telefonda böylesine bir sorunun yaşanması kabul edilemez.

Samsung;Az sayıda Galaxy S22 Ultra’nın, kullanıcı YouTube’dayken veya parmak izi tarayıcıyı kullanarak telefonun kilidini açarken ekranda bir piksel şeridi gösterdiğinin farkındayız. Sorun, kullanıcı, Doğal mod seçiliyken ekran çözünürlüğünü WQHD olarak ayarladığında ortaya çıkar.” açıklamasını yaptı.

Şimdilik Samsung, müşterilerin FHD+ çözünürlüğe bağlı kalmalarını ve Canlı modu tercih etmelerini öneriyor. Bunu yapmak için telefonunuzun “Ayarlar”ına, ardından “Ekran” > “Ekran Modu”na girin ve çözünürlüğü düşürün.

Aşağıdan bu sorunu nasıl ortaya çıktığını ve nasıl göründüğünü izleyebilirsiniz.

Samsung, Galaxy S22 Ultra’nın 25 Şubat Cuma günü resmi olarak satışa çıkmasıyla birlikte bir yazılım düzeltmesinin yakında yayınlanacağını vaat ediyor. Eğer bu sorun yazılım ile düzelmez ise Güney Koreli teknoloji devi ikinci bir Galaxy Note 7 faciası ile karşılaşabilir. Ekranda bozuk piksellerin görünmesi ülkemizde 20.000 TL bandında satılacak bir telefon için oldukça talihsiz oldu diyebiliriz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelin forumda tartışalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu