Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google, Pixel 5 tanıtım tarihini yanlışlıkla paylaştı, sonra sildi!

Bugün yanlışlıkla da olsa Pixel 5 tanıtım tarihi resmen açıklandı. Peki yenin esil Pixel serisi ne zaman geliyor? İşte tarih ve detaylar…

Google akıllı telefon pazarında hep olmak isteyen bir üreticiydi. İlk nesil Nexus serisi, Google‘ın farklı partnerler ile çalışmasını sağladı. İlk nesil Nexus telefonlar Samsung, LG, Motorola ve HTC tarafından geliştirildi. Daha sonra Google, uygun fiyatlı saf Android deneyimi yerine “neden para kazanmıyorum ki?” derdine düştü ve amiral gemisi niteliğinde Pixel serisi ile yola devam etti. Uygun fiyatlı saf Android telefonları ise Android One kapsamına aldı ve bu pazardan çekildi. Bir süredir Pixel 5 serisini bekliyorduk ve bugün Google Fransa telefonun tanıtım tarihini ağzından kaçırdı.

Google Pixel 4a tanıtıldı ama bildiğiniz üzere telefon 4G ağlarını destekliyor. Google forumlarına gelen “Google Pixel 4a 5G ne zaman gelecek?” sorusuna Google “yeni nesil iki 5G telefonumuz 8 Ekim tarihinde tanıtılacak” açıklamasında bulundu. Bu da Pixel 5’in tanıtım tarihini ortaya çıkardı. Bu iletinin yazılmasının ardından Google Fransa bu iletiyi sildi ama artık çok geçti.

Google Pixel 5

Pixel 5‘in amiral gemisi standardında olmayacağı ve fiyatın da 500 – 600 dolar seviyelerinde olacağı şimdiden belirtilmeye başlandı. Görünen o ki; Google daha fazla telefon satmak için orta segmente inmek gerektiğini yıllar sonra fark etmiş durumda. Bakalım yeni nesil Pixel 5 ailesi başarılı olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu