Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Watch Uyku Takibi Nihayet Geldi! Peki Nasıl Kurulur?

Apple, Watch Series 5, 4 ve 3 için uyku izlemeyi etkinleştiren bir güncelleme yayınladı. Rehberimizi okuyarak siz de yükleyebilirsiniz.

Apple, Watch Series 5, 4 ve 3 için nihayet uyku izleme işlevini tanıtan bir watchOS 7 beta yazılım güncellemesi yayınlıyor. Herkese açık watchOS 7 sürümü resmi olarak sonbaharda kullanıma sunulacak olsa da, şu anda watchOS 7 beta’nın nasıl kurulacağına dair rehberimizi kullanarak yükleyebilirsiniz.

Peki yeni Apple Watch uyku izleme uygulaması nasıl görünüyor ve nasıl çalışıyor?

WatchOS 7, Apple Watch‘unuza kurulur kurulmaz, akıllı saatinizin ana ekranında yeni bir uyku uygulaması simgesi (aşağıdaki ilk resimde gösterilmiştir) görünecektir.

Aynı uyku uygulaması, Apple Watch iPhone uygulamasında da görünecektir. Apple Watch‘unuzda uyku uygulamasını açmanız, önce sizi bir giriş ekranına götürür. Bu, uykunun bir uyandırma alarmı, uyku vakti ve hatta bir uyku zamanı hatırlatıcısı planlamak için kullanılabileceğini gösterir.

Daha sonra, ilk kurulum süreci, varsayılan olarak (genel olarak önerilen) 8 saat süren bir uyku süresi hedefi belirleyerek başlar. Çoğu sağlıklı yetişkinin sabahları iyi dinlenmiş hissetmek için en az 7 veya 8 saat uykuya ihtiyaç duyduğuna inanılıyor.

WatchOS

Apple Watch uyku izleme uygulaması, her sabah yeterince uyuyup uymadığınızı size bildirebileceğini söyler.

Daha sonra, uyku programınız için normalde uyanacağınız zamanı ve uyumanız gereken zamanı seçmeniz istenecektir. Apple Watch‘unuzu uyku sırasında takıyorsanız, bu ayarlara bağlı olarak sabahları sizi uyandırmak için haptik titreşimleri ve sesi de kullanabilir. Uyku izleme kurulum işleminin bu bölümünü bitirdikten sonra, Apple Watch‘un kolunuzun hareketleri ile uykuda olup olmadığınızı izleyeceği konusunda bilgilendirileceksiniz. Saatinizi çıkardıysanız, “Uyku Modu” otomatik olarak kapanarak sabah sizi uyandırmaz.

Ardından, uyku uygulaması, uyumadan önce rahatlamanıza ve dikkatinizi dağıtmadan bir zaman geçirmenize yardımcı olmaya çalışan Wind Down‘ı tanıtacak. Ancak bu, herkesin beğenmeyebileceği Rahatsız Etmeyin özelliğini açtığı için atlanabilir. Tabii ki, uyku modu ile Apple Watch‘unuzun pil şarjını gece boyunca size yetecek kadar doldurduğunuzdan emin olmak için şarj hatırlatıcıları da gelir.

Sleep

WatchOS Sleep

Böylece Apple Watch‘unuzda uyku izleme özelliğini etkinleştirmiş olursunuz. Aşağıda, Apple Watch iPhone uygulamasındaki yeni uyku simgesinin ekran görüntüleri de yer almaktadır.

Apple Watch

Şu anda iPhone‘unuzdan (iOS 14 beta çalıştıran) uyku modunun otomatik olarak etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini ve etkin olduğunda tarih ve saatin gösterilip gösterilmeyeceğini seçebilirsiniz. Ek olarak, uykunuzun izlenmesini ve Sağlık uygulamasına kaydedilmesini devre dışı bırakabilir veya etkinleştirebilir ve son olarak, Apple Watch için şarj hatırlatıcılarını kapatabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu