Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Google Android 13 İle Öksürük ve Horlamaları Tespit Edecek

Google Android 13 sürümüyle birlikte sisteme öksürük ve horlama tespit özelliğini dahil edebilir. Özellik geliştiricilere açılmış durumda.

Akıllı saatler her geçen gün daha işlevsel hale geliyor. Son olarak Huawei’in duyurduğu Huawei Watch D ile kan basıncı yani tansiyon ölçümü bile mümkün hale geldi. Fitnes ve egzersiz takiplerinin yanında kolumuzda mini sağlık koçu taşıdığımız söyleyebiliriz. Google ise bazı akıllı saatlerde yer alan önemli bir işlevi şimdi Android 13 güncellemesi kapsamında sunmaya hazırlanıyor.

Google Android 13 ile Öksürük-Horlama Tespiti Yapacak

Google, yakında kullanıcıların uykularında horlayıp horlamadığını veya öksürüp öksürmediğini tespit edebilir. Arama devinin Android için bu iki yerleşik özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor. 9to5Google sitesi, Google Health Studies uygulamasının yükleme dosyasında bazı kod satırları tespit etti. Buradaki bilgilere göre Google, yalnızca şirket çalışanlarına açık olan ‘Sleep Audio Collection’ adlı bir çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

Google Android 13

Öksürük ve horlama algılama yeteneklerinin, kullanıcılar için uyku izleme özelliği olarak çalışacağı ve söz konusu ölçümleri uyku sırasında izleyeceği bildiriliyor. Google, bu özelliğin cihaz üzerinde çalışacağını, toplanan verilerin yerel olarak telefonda güvenli bir şekilde işlenip depolanacağı belirtti. Horlama ve Gürültü algılama özelliği, Fitbit Sense ve Versa 3 ve ikinci nesil Nest Hub’da zaten mevcut.

Şu anda öksürük ve horlama tespitinin Pixel’e özel bir özellik olup olmayacağı veya geniş anlamda Android cihazlarda mevcut olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Horlama ve öksürük tespiti özellikle uyku apnesi ile mücadele eden kişiler için pek çok avantaj sağlayacaktır.

Android 13 Beta 2 Programına Katılan Marka ve Modeller Belli Oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu