Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi ve Redmi markaları için kritik karar!

Bugün yapılan bir açıklama ile Xiaomi ve Redmi markaları Japonya pazarıan girmek için büyük bir değişim yaşamaya hazırlanıyor. Peki neler olacak?

Xiaomi ve OPPO dünyanın en büyük üçüncü üreticisi olmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. 5G destekli telefonları satışa sunamamasından dolayı satış rakamı tarafında ciddi bir gerilemeye yaşayan Apple’ı geçen Xiaomi‘nin büyük bir değişime imza atacağından bahsediliyor. Bugüne kadar hiç girmediği Japonya pazarına girmeye karar veren Xiaomi ve Redmi markaları bu pazarda oldukça önemli olan su ve toz geçirmezlik sertifikalarına sahip ürünler hazırlamaya başladı.

Bugüne kadar birçok telefonunda su ve toza dayanıklılık tarafında sertifikaya sahip olan Xiaomi’nin IP68 sertifikasına sahip ürünleri satışa sunması bekleniyor. Bununla birlikte Amerikan askeri standardı MIL-STD 810G standardının da telefonlara ekleneceği belirtiliyor. Birçok ülkede bunlar bir alım kriteri olmasa da Japonlar buna önem veriyor ve Xiaomi, Apple’ın değer kaybettiği ama Samsung‘un satışlarını arttırdığı bu pazarda kendine yer bulmak istiyor.

Gelen bilgiler ve raporlara göre Xiaomi Mi 9 Pro 5G ile pazara girilecek ve bu noktada 5G desteğini ilk sunan ülkelerden birinde Xiaomi markası kendine müşteri arayacak. Redmi ise yeni nesil 5G destekli K30 serisi ile bu pazara girecek.

Editörün Yorumu:

Bizce buradaki en büyük soru işareti şu. Telefonların fiyatları ile her zaman öne çıkmaya çalışan Xiaomi‘nin bu sertifikaları telefonlara eklemesinin maliyete nasıl bir katkısı olacağı? Siz ne düşünüyorsunuz?; Fiyatlar artar mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu