Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHTCMobirollerTeknoloji

HTC 5G telefon için tarih verdi! Apple ses geliyor mu?

Bir süredir sesi soluğu çıkmayan HTC 5G telefonlar için start verdi. HTC Tayvan bölge müdürü Darren Chen 5G ile ilgili net konuştu! “Olacak”

Android telefon pazarında oldukça özel bir yere sahip olan HTC kapandı kapanıyor derken Tayvanlı üretici mobil bölümünü Google‘a bir şekilde kiraladı ya da sattı. 1,1 milyar dolar nakit para alan HTC telefon üretimine devam edeceğini de duyurdu. Bir süredir başta Samsung, OPPO ve Xiaomi‘nin başını çektiği 5G pazarına telefon üreteceğin duyuran HTC Tayvan bölge müdürü Darren Chen5G pazarında HTC’de olacak” dedi ve oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Darren Chen sözlerine şöyle devam etti;

Akıllı telefon pazarında 324 dolar altı telefonlara karşı yoğun bir ilgi var ve bu segment özellikle Android ekosisteminin en önemli pazarı. Bizde HTC olarak bu pazara odaklanıyoruz. 324 dolar ve altı telefonlar toplam pazarın %62’lik kısmını oluşturuyor. Anacak 5G telefonumuz takdir edersiniz ki bu fiyatların üzerinde olacaktır. 

5G Telefonumuzu 2020 ilk çeyreğinde satışa sunacağız. 2019 bitmeden yeni bir telefon da tanıtılacak. 5G ile birlikte özellikle HTC Vive tarafına ciddi bir değişim yaşanabilir. 5G ağları yeni ürünlerin tanıtılmasına ve mevcut ürünlerin de daha iyi hale gelmesini sağlayacak. dedi

HTC 2019
HTC 2019

Baktığımız zaman HTC bir önceki yıla göre gelirlerini 734 milyon dolar seviyesinde tuttu. Bu da bir önceki yıla göre %47,1 gerileme anlamına geliyor. HTC, Çin, Avrupa ve ABD pazarlarında neredeyse yok olmasına rağmen halen ciddi bir varoluş mücadelesi sergiliyor. Dünyanın ilk Android telefon üreticisinin bu noktalara gelmesi ise bizleri gerçekten üzüyor. Üniversitede “yanlış yönetim nedir?” isimli derslere HTC yöneticileri girmeli diye de düşünmüyor değiliz.

Apple’ın 5G yokmuş gibi davranmasını yaşarken HTC’nin “biz 5G telefon yapıyoruz” açıklaması ise gözlerimizi yaşarttı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu