AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Ezber bozan Apple Silicon işlemciyi ne zaman göreceğiz?

Apple’ın ezber bozan ARM tabanlı Apple Silicon işlemcili MacBook modellerinin ne zaman geleceği belli oldu. Apple, bu yıl ortalığı sallayacak!

Apple, 2005 yılında PowerPC‘den Intel‘e geçeceğini açıklamış ve 2007 yılında üretilen Mac modelinde Intel işlemci kullanılmıştı. Tam 13 yıl boyunca Intel ile sıkı fıkı olan Apple, artık masaya yumruğunun vurma vaktinin geldiğine karar verdi. WWDC 20 etkinliğinde Apple Silicon işlemcilerini duyuran Apple, geliştiricileri için Mac mini modelinde bu işlemciye yer vermişti. Henüz deneme aşamasında olan bu işlemcinin 2021’in sonundan önce son kullanıma sunulmayacağı düşünülüyordu. Ta ki bugüne kadar.

Apple analisti Ming-Chi Kuo; Apple’ın 2020’nin sonlarına doğru kendi işlemcisini kullanacağı 13.3 inç MacBook Pro ve MacBook Air modellerini tanıtacağını iddia etti. Apple’ın daha test aşamasında dediği işlemcinin 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde son kullanıcı ile buluşması zor görünüyor. Ancak geçmişte Apple’ın, duyuru gerçekleştirip tam 1 yıl sonra satışa sunduğu ürünler var.

Apple yine aynı taktiği izleyip, Ekim ayında bir etkinlik düzenleyip yeni MacBook Pro ve MacBook Air modellerini tanıtabilir. Ancak sadece tanıtabilir. Satışa sunulması ise muhtemelen 2021’in ortalarını bulacaktır. ARM tabanına geçtiği için iOS ve iPadOS uygulamalarını native olarak çalıştıracak olan Mac ve MacBook modelleri yeni bir devri başlatacak.

Apple Silicon

Mobilitenin git gide popüler olup yaygınlaşması bilgisayarları da ARM’a çevirecek gibi görünüyor. Bu doğrultura Apple yine bu alanda öncü olacak. ARM sayesinde hem uygulama geliştirmek kolaylaşacak hem de universal uygulamalar daha da yaygınlaşacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu