Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi Note 12 Discovery Edition, Gerçekten 210 Watt’ta mı Şarj Oluyor?

Redmi Note 12 Discovery Edition modeli 210 watt hızlı şarj desteğiyle birlikte çıkış yaptı. Peki bu rekor şarj değeri gerçek mi?

Redmi geçtiğimiz hafta üç modelden oluşan Redmi Note 12 Pro serisini duyurdu. Bunlar arasında Redmi Note 12 Discovery Edition, 210 watt hızlı şarj desteğiyle bu alanda rekor kırmayı başardı. Telefon ayrıca 4300 mAh büyüklüğünde bir pil taşıyor. Şirket, Note 12 Discovery Edition’ın 210W hızlı şarj özelliğini kullanarak sadece 9 dakikada şarj olabildiğini açıkladı. Charger Labs tarafından yapılan bağımsız testler bakalım hızlı şarj değeri ve şarj süresi hakkında neler söylüyor.

Redmi Note 12 Discovery Edition Dünyanın En Hızlısı

Charger Labs’e göre gerçek dünyadaki şarj performansının reklamı yapılan değerlere tam olarak uymuyor. Note 12 Discovery Edition, Charger Labs’in şarj testinden yaklaşık üç dakika sonra 184,85 W’lık en yüksek şarj gücüne ulaşmayı başarıyor. Yapılan testlerde ayrıca telefon hiçbir zaman 210W değere çıkamıyo. Şarj değeri 120 watt’tan çok daha yüksek değerlerde sürüyor. Bu da haliyle önceki modellerden daha iyi bir şarj süresi anlamına geliyor.

Yapılan bağımsız testlere göre telefonun pilinin tam şarj olması sadece 10 dakika 10 saniye sürüyor. Xiaomi’nin açıkladığı 9 dakikalık değerle benzerlik gösteriyor. Daha şaşırtıcı olan telefonun pili şarj olurken ısı üretiminin beklenen değerin altında kalması oldu. Note 12 Discovery Edition’ın test sırasındaki maksimum sıcaklığı sadece 43.3°C oldu. Bu durum cihazın 3.000 mm²’lik büyük bir VC soğutma sistemine sahip olmasına bağlanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu