Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiUzay

Çin Bunu da Yaptı! Zhuzhong ile Mars’tan Fotoğraf Gönderdi!

Çin her alanda büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Çin şimdi de Zhuzhong aracı ile Mars’tan fotoğraf gönderdi. İşte o fotoğraflar.

Amerika’nın sürekli engellemeye çalıştığı ancak bir türlü başarılı olamadığı Çin, büyümeye ve gelişmeye tam gaz devam ediyor. Teknoloji sektöründe ABD’li firmalara kök söktüren Çin, şimdi de NASA’ya kafa tutacak düzeye geldi. Çin’in Mars’a gönderilen Zhuzhong aracı bugün Mars’ın fotoğraflarını dünyaya ulaştırmayı başardı.

Zhuzhong ile çekilmiş Mars’ın fotoğrafları yayınlandı

Çin uzay ajansı CNSA, Kızıl Gezegen Mars’tan, Mars gezgini Zhuzhong’dan alınan ilk bilimsel görüntüleri paylaştı. Ayrıca Zhuzhong, popüler kültüre uyarak bir de Selfie çekildi. Yayınlanan fotoğraflar arasında, gezici direğine takılı bir kamerayla çekilmiş, iniş alanının etkileyici bir panoraması da yer alıyor.

Bu sayede Mars’ı daha geniş açılı görebiliyoruz. Paylaşılan resmin aktarılan bilgilere göre araçtan 10 metre uzağa yerleştirilmiş ayrı bir gezici kamera kullanılarak çekilmiş. Gezici platformdan inmiş kamerayı kurmuş ve platforma geri dönüp Kızıl Gezegen’in fotoğrafını çekmiş.

Çin gezegenler arası istasyonu Tianwen-1’in 23 Temmuz 2020’de ağır bir fırlatma aracı “Changzheng-5” kullanılarak başlatılmıştı. 15 Mayıs 2021’de, Pekin saatiyle 1’de, Tianwen-1 sondası Mars yörüngesine girdi ve saat 07:18’de Zhurong gezici ile iniş modülü, Ütopya Ovası’ndaki Kızıl Gezegenin yüzeyine başarıyla indi.

Çin’in uzay macerasında NASA ve Rusya’ya ortak olması, yakında büyük bir güç olarak ABD’nin önüne geçebileceğinin en büyük işareti diyebiliriz. Teknoloji konusundaki atılımlarına tüm engellemelere rağmen devam eden Çin, bakalım ilerleyen dönemlerde bizleri neler ile şaşırtmaya devam edecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu