Genel

Vivo V1 Plus Çipi Kamerada Devrim Yaratacak

Vivo X80 ailesinde kullanılacak olan Vivo V1 Plus çipinin detayları açıklandı. Bu çip sayesinde fotoğraf işlemede çığır açılacak.

Vivo, amiral gemisi X80 serisinin yeni neslini piyasaya sürmeden önce kendi geliştirdiği bir görüntüleme çipi geliştirdiğini açıkladı. Bu sefer, yakında çıkacak serisi, uyumluluk özellikleri ve görüntü optimizasyonu açısından geliştirilmiş Vivo V1 Plus yongası eşlik edecek.

Vivo V1 Plus neler sunacak?

Yarım yıl önce piyasaya sürülen V1’e kıyasla V1+, Snapdragon 8 Gen 1’e ek olarak artık MediaTek Dimensity 9000 platformu için destek içeriyor. Vivo ve MediaTek’in işbirliği sonucunda 30’dan fazla patent oluşturuldu. Vivo’nun yeni V1+ akıllı telefonu gerçekten de Vivo’yu sektördeki farklı şirketlerin üst düzey işlemcileriyle çalışabilen kendi görüntü işlemcilerini yapan tek cep telefonu şirketi yaptı.

Geçen yıldan bu yana Vivo ve MediaTek, geliştirmeye 300’den fazla çalışan harcadı. Hem yazılım hem de donanım üzerinde 350 günlük sıkı çalışmanın ardından, V1+ yongası ve Dimensity 9000, mümkün olan en iyi performansı sağlayacak şekilde tamamen uyarlandı ve kullanıldı.

Eş zamanlı olarak V1+ uygulama senaryoları oyunlara da uygulandı. Daha fazla oyunun 90 fps veya 120 fps’de çalışmasını sağlayabilir ve gelecekte Vivo/iQOO cihazlarında görülen Pixelworks görüntüleme teknolojisinin yerini alabilir. Gürültü azaltma algoritmasının ince ayarı, veri çıkış hızı (yaklaşık 8GB/sn) ve 32MB SRAM enerji verimliliği, V1+’ın 1 Lux’tan daha az parlaklığa sahip durumlarda gece sahnelerini görüntülemesine olanak tanır.

Kamerada devrim

V1+’a ek olarak Vivo, renk, portre ve çekim yardımında da iyileştirmeler duyurdu. İlk olarak, “yeni, canlı ve dokulu” bir Vivo bellek renk şeması oluşturacaklar. “Akıllı beyaz artı siyah eksi” ve “akıllı otomatik beyaz dengesi” AI teknolojisi ile şirket, görüntü parlaklığını ve beyaz dengesi doğruluğunu sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 12 artıracak.

Yeni XDR Photo yüksek dinamik aralık görüntüleme teknolojisi, fotoğrafın öne çıkan bölümlerinin parlaklığını %350’ye kadar daha da artırabilir. Görüntüler, açıklığı ile “daha parlak ve daha şeffaf” görünecek ve kullanıcıların daha fazla ayrıntı görmesine olanak tanıyacaktır. Doğal olarak, “Zeiss Natural Color” iyileştirildi. Yeni sürümde renk doğruluğunda %8.3 iyileştirme ve ince ton ayarı bulunuyor.

Vivo V1 Plus

Dört Zeiss klasik lensinin (Biotar, Distagon, Planar ve Sonnar) sanal performansını geliştirmek için Vivo, Vivo X80 neslinde gözlemlenecek 50mm portre lensi ve mikro gimbal kombinasyonunu inceleyecek. Ayrıca “dokulu portre grup fotoğrafı” özelliği de var. Karmaşık sahnelerde bireysel insanlar arasındaki bağlantıları tanıyabilir ve AI kullanarak 30’a kadar kişinin portrelerini geliştirebilir.

Son olarak Vivo, binaları çekmek için bir “ufuk fotoğrafı” ayarı içeriyordu. Gerçek zamanlı poz algılama ve titreşim önleme düzeltmesi ile “yatay, dikey ve profesyonel kompozisyon” çekimlerini telafi edebilir.

Vivo, Dimensity 9000 mimarisinde ısı üretimini azaltmak ve genel verimliliği artırmak için CPU kaynak tahsisi tekniğini optimize etmek için algoritmalar uygular. Öngörülemeyen performans farklılıkları sorunu çözülerek Dimensity 9000 platformunun güç tüketimi önemli ölçüde artırıldı. Test sonuçları, Dimensity 9000’in yüksek performans gereksinimleri olan bir oyun ortamında kullanıldığında cihazın pil ömrünü %10 oranında artırabildiğini ortaya koydu.

Yüksek yük durumlarında genel animasyonu iyileştirmek için vivo, işlem gücünün tahsisini en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı bir “kullanıcı kullanım senaryosu akıcılık modeli” oluşturdu. Veri işleme hızını artırmak için sanal bir önbellek birimi oluşturmak için yeni bir bellek kaynağı yönetimi yöntemi kullanıcak.

Vivo X80 Serisi Yarasalar Gibi Gece Net Görecek!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu