Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Türkiye Yerli Üretime Hız Kazandırdı! Fiyatlar Düşebilir!

Ülkemizde telefon üretmeye başlayan Samsung Türkiye, bu üretimlere hız kazandırmayı planlıyor. Çok yakında fiyatlarda düşüş görebiliriz.

Türkiye pazarına teknoloji devleri akın akın gelmeye devam ediyor. Bu süreçte Xiaomi, OPPO ve Realme’nin yanı sıra Samsung Türkiye de atak yapmış ve ülkemizde Galaxy A01 ve Galaxy A02S modellerini üretmişti. Oldukça uygun fiyattan satışa sunulan bu modeller görünüşe göre Samsung’un yüzünü güldürdü. Çünkü Samsung Türkiye’nin yakın zamanda üretim kapasitesini artıracağı ortaya çıktı.

Samsung Türkiye üretime tam gaz devam ediyor

Samsung’un ülkemizde yerli üretim telefonlar üretmesi doğal olarak fiyatları düşürmeye çok yardımcı olacak. Milliyet’in haberine göre Samsung, Ağustos ayının sonunda Atmaca Elektronik’in tesisinden taşındı ve Tekirdağ’da kurduğu kendi fabrikasına geçiş yaptı. Bu süreçte Samsung, Tekirdağ’da yer alan Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’nde tam 15 bin metrekarelik alana fabrika inşaa etti.

Samsung Türkiye

Samsung’un yeni fabrikası ile birlikte 500 kişiye daha iş imkanı sağladığı söyleniyor. Bu istihdam sayısını yeterli bulmayan Güney Koreli firmanın önümüzdeki dönemlerde 1.000 kişiye kadar istihdam sunmak istiyor. Şimdilik sadece Türkiye için telefon üreten Samsung’un ilerleyen zamanda dünya çapında satacağı telefonları da Türkiye’de üretmesi ve ihracata başlayacağı söyleniyor. Eğer bu durum gerçekleşirse iç pazar için oldukça olumlu bir gelişme olur.

Ülkemizde üretim yapan teknoloji devletlerine devletten bir çok teşvik sunuluyor. Bu sayede üreticiler telefon fiyatlarını daha uygun bir şekilde belirleyebiliyor. Eğer bu süreç başarılı bir şekilde yürütülebilirse, Android telefon pazarında özellikle de üst segmentte fiyatların bir anda düştüğünü görebiliriz. Bu durum Apple Türkiye’nin elini oldukça zayıflatacaktır. Şimdilik Apple’ın ülkemizde üretim yapma gibi bir planı bulunmuyor. Ancak böyle giderse Apple’ın Türkiye’de bu fiyatlardan telefon satması çok ama çok zorlaşacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu