Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Windows 10 2004 sürümü tonlarca sorunla geldi!!! Yüklemeden önce tekrar düşünün

Herkesin merakla beklediği Windows 10 2004 sürümü nihayet yayınlandı. Yayınlandı fakat tonlarca sorunu da beraberinde getirdi.

Microsoft, her yıl özenle hazırladığı  Mayıs güncellemesini dün akşam saatlerinde nihayet yayınladı. Bununla beraber çoğu kullanıcılar da 2004 sürüm numarasına sahip bu güncellemeyi cihazlarına direkt olarak yükledi. Herkes, bir umutla bilgisayarlarının küllerinden doğacağını düşünürken maalesef hayal kırıklığına uğradı. Yabancı forumlardan gelen bilgilere göre, Windows 10 Mayıs güncellemesi, tonlarca hatayı da beraberinde getirdi. Şimdi gelin, Microsoft tarafından da onaylanan bu hatalara bir göz atalım:

Windows 10 2004 sürümü bilinen hatalar

Resmi sürüm olmasına rağmen,  Windows 10 2004′de hala bilinen hatalar var. 27 Mayıs itibariyle Microsoft, Mayıs güncellemesindeki bu hatalarını kabul etti ve kısa bir süre sonra da bununla ilgili bir destek sürümü yayınladı.

Bluetooth bağlantı sorunu

Windows 10 2004 güncelleştirmesiyle birlikte bazı kullanıcılar  aynı anda ikiden fazla Bluetooth aygıtını birbirine bağlayıp eşleştiremediğini belirtiyor. Temel olarak bu sorundan, bazı Bluetooth  fareler, klavyeler ve kablosuz kulaklıklar da etkileniyor. Ayrıca, bazı kullanıcıların raporlarına göre Realtek Bluetooth radyo cihazları da aynı şekilde bağlantı sorunları ile karşı karşıya kaldı.

Conexant ISST ses sürücüsü

Bir diğer hata ise, Conexant ISST ses sürücülerinde ortaya çıkıyor. Microsoft‘un yayınladığı 2004 sürümü ile bu ses sürücüleri uyumsuzluk sorunu sebebi ile engelleniyor. Ancak Microsoft, bu hatanın kendi sürümünden değilde, Conexant ISST ses sürücülerinden kaynaklandığını iddia ediyor. Daha ilginç olanı ise, yeni yayınlanan destek güncellemesi ile birlikte bu sürücüler mavi ekran hatasına kadar bile yol açabiliyor.

Değişken yenileme hızı

Windows 10 Mayıs güncellemesi ile birlikte, değişken yenileme hızında da bazı sorunlar görüldü. Raporlara göre, Intel sürücülü bir monitöre sahipseniz,  2004 sürümü ile eski stabiliteniz biraz bozacak gibi. Buna ek olarak, 2004 sürümü ile VRR özelliğe de artık etkinleştirilemiyor.

Thunderbolt Bağlantı sorunu ve mavi ekran hatası

Microsoft’tan gelen resmi açıklamalara göre,  Thunderbird bağlantı istasyonlarına sahip cihazların, bilgisayara takılıp çıkarılması sonucu mavi ekran hatası meydana geliyor.

Yeniden başlatma sorunları

Windows 10 2004 sürümü, “Her Zaman Açık, Her Zaman Bağlı” özelliğini destekleyen tüm  ağ bağdaştırıcılarına sahip aygıtlarda, rastgele kapanmaya ve yeniden başlatmaya neden olabiliyor.

Fare girişi

“GameInput Redistributable” kullanan uygulamalar ve oyunlar, Windows 10 sürümüne yükseltildikten sonra,  fare girişini / desteğini kaybediyor. Başka bir deyişle,  bu sinir bozucu hata, belirli uygulamalarla etkileşim kurmanız için fareyi kullanmanıza engel oluyor.

Nvidia sürücüsü kullanıcılarında mavi ekran hatası

Windows 10 Mayıs güncellemesiyle birlikte, Nvidia GPU 358.00 sürüm numarasına sahip olan kullanıcılar, mavi ekran hatası ile karşı karşıya geliyor. Microsoft, bu tür hatalarla karşılaşmamanız için, güncellemeyi  Medya Oluşturma Aracı ile yüklemenizi öneriyor.

Eğer sizlerde yeni gelen Windows 10 güncellemesini yüklemek istiyorsanız,  bizim tavsiyemiz biraz daha beklemeniz yönünde. Ancak, yine de ısrarla denemek istiyorsanız, temiz kurulum yapmanızı öneririz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu