Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Touch ID ile birlikte geliyor! Peki ya Face ID ne olacak?

iPhone 13 Touch ID efsanesini hayatımıza geri getiriyor. Güvenlik önlemlerini arttıran Apple, yeni serisinde Touch ID özelliğine yer verecek.

Günümüzün en büyük teknoloji şirketlerinden olan Apple’ın güvenlik konusundaki hassasiyeti herkes tarafından biliniyor. Uzun yıllar akıllı telefonlarında parmak izi ile güvenliği sağlayan Apple, büyüyen ekranlar ve daralan çerçevelerle birlikte yeni güvenlik yöntemi Face ID ile karşımıza çıktı.

iPhone X ile birlikte kullanımına başlanan Face ID, oldukça başarılı çalışsa da pandemi onu da vurdu. Zira Apple’ın yeni nesil akıllı telefonlarında yer verdiği en büyük güvenlik önlemi olan Face ID, yüzümüzdeki maskeler sebebiyle artık bizi tanıyamıyor ve işlevini yitiriyor.

iPhone 13 Touch ID

Bu duruma çözüm olarak Apple acilen bir güncelleme yayınlamış ve eğer yüzünüzde maske varsa direk şifre ekranına atlanmasını sağlamıştı. Kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen bu durumda Apple’ın imdadına eski dostu Touch ID yetişiyor. Artık ekran altına dahil edilebilen parmak izi okuyucular, ortaya çıkan iddialara göre yeni nesil iPhone modellerinde kendisine yer bulacak.

Samsung modellerinde kullanılan ultrasonik sensör yerine optik sensör kullanılacak iddia edilen iPhone 13 serisinde Face ID ayrıca kullanılmaya da devam edecek. Böylece güvenlik önlemleri ikiye katlanmış olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu