AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Yeni Ürünler Üzerinde Çalışıyor

Cupertinolu teknoloji devi Apple yeni ürünler üzerinde çalıştığını resmi olarak açıkladı. Peki, bu yenilikler arasında neler yer alıyor?

iPhone üreticisinden yeni ürünler gelmeye devam edecek gibi görünüyor. Bu yı tanıttığı yeni ürünleri ile dikkat çeken Apple’ın yoluna tam gaz devam edeceği ortaya çıktı. Apple yeni ürünler ile yıl sonuna kadar pazarı domine etmeye devam edecek.

Apple’a yakınlığı ile bilinen Bloomberg editörü Mark Gurman, M2 ve M2 Pro çipli yeni Mac mini modellerini, yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin geleceğini açıkladı. Apple M2 Pro ve M2 Max yongaları ve ardından M2 Ultra ve M2 Extreme yonga setlerine sahip yeni bir Mac Pro modelinin de geleceğinin altı çiziliyor.

Apple’dan bir dizi yeni ürün gelecek

Gurman’a göre Cupertinolu firma, A14 yongası ve 4 GB RAM’i olan yeni bir Apple TV, Apple Watch Series 8’de bulunan S8 yongasının aynısına sahip yeni bir HomePod, M2 yongalı bir AR/VR kulaklığını geliştiriyor.

16 GB RAM, M2 çipli yeni iPad Pro modelleri, A14 çipli ve hatta USB-C bağlantı noktasına sahip yeni bir düşük kaliteli iPad, yeni AirPods Pro ve çok daha fazlası yakında Apple’dan gelebilir.

Gurman ayrıca, MacBook’ların ilk M3 serisinin geliştirilmiş 13 inç MacBook Air, yeni 15 inç MacBook Air, yeni bir iMac ve hatta henüz geliştirme aşamasında olan yeni bir 12 inç MacBook’un da tanıtılmasını bekliyor.

Apple M2 iPad Pro
Apple M2 iPad Pro

Gurman, Apple Watch Series 8 için S8 yongasının ve aslında HomePod’un önceki yinelemelerde S7 ve S6 CPU’larla aynı özelliklere sahip olacağını iddia ediyor. Ona göre S8 yonga seti, yakında çıkacak olan Apple Watch SE’de de yer alabilir. Ayrıca Apple’ın önümüzdeki iki yıl içinde 14 inç ila 15 inç arasında daha büyük bir iPad piyasaya sürmesini beklediğini belirtti.

Gurman, yeni HomePod’un orijinalinden daha ince olacağını ve ayrıca hoparlörün üst kısmında geliştirilmiş bir ekrana sahip olacağını da düşünüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gurman; “J255 kod adlı yeni Apple TV, bir A14 yongası ve ek bir gigabayt RAM ile geliştiriliyor. Bu, geçen yıl 2021 Apple TV’nin bir parçası olarak duyurulan A12 yongasıyla karşılaştırılıyor ve tvOS 16’da sunulan ek oyun özellikleri için faydalı olabilir. Kod adı B620 olan HomePod, saatlere gelen aynı S8 yongasını çalıştıracak ve boyut ve ses performansı açısından yeni bir HomePod mini yerine orijinal HomePod’a daha yakın olacak. Yeni HomePod’un üst kısmında güncellenmiş bir ekran olacak ve çoklu dokunma işlevinden bile bahsedildi.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu